Syv år i dvale, ugreit motorhavari og sønn tar arven videre

Til tross for at flere norske profiler har uteblitt fra RallyX Nordic i år, så er det likevel flere spennende navn å rette øynene mot.

Publisert

Mens det var Thomas Holmen, Ben Philip Gundersen, Sondre Evjen og Stene Johansen av de norske førerne som sto for de største prestasjonene under første- og andre runde i RallyX Nordic i Höljes sist helg, så var det mange andre norske deltagere litt lengre ned på resultatlistene.

Svein Roger Andersen, her sammen med lørdagens Supercar Lites-vinner Thomas Holmen. (Foto: Olav Aas)

Mens det var Thomas Holmen, Ben Philip Gundersen, Sondre Evjen og Stene Johansen av de norske førerne som sto for de største prestasjonene under første- og andre runde i RallyX Nordic i Höljes sist helg, så var det mange andre norske deltagere litt lengre ned på resultatlistene.

Hvis vi begynner i Supercar, så fant vi foruten Stene Johansen også comeback-mannen Svein Roger Andersen, og debutanten Kenneth Kristiansen på startlistene.

Svein Roger tilbake i manesjen

Andersen, for mange kjent også fra rallymiljøet, stilte til start med sin Gunnarson-bygde Volvo C30 fra 2010. Andersen har ikke kjørt bilen siden 2012, da sønnen hans ble hardt skadet i en fallulykke i forbindelse med avlessing av Volvoen etter et løp.

Men nå var tiden inne for å kjøre litt igjen, og Svein Roger laddet ordentlig i Höljes, med to semifinaler som resultat. Nå blir det mer kjøring, og det er godt mulig sønnen også kommer til å kjøre bilen snart.

Svein Roger Andersen har hatt denne Volvoen, en C30 fra 2010, stående i mange år. Her fra EM-runden på Lånkebanen i 2011. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Det var veldig gøy å kjøre igjen. Og selv om man er blitt 48 år, så er man ikke noe mindre på hugget enn før, gliser Andersen.

Havari på havari

For Eiker-gutten Kenneth Kristiansen, som gjorde stilte til start i Øyvind Finstads gamle Skoda Fabia, ble det dessverre ikke mye suksess. Etter motor- og diffhavari på lørdag allerede på trening ville vel de fleste andre ha pakket og dratt hjem, men Kenneth og teamet skrudde hele natten, og jammen kom de ikke til start søndag morgen.

I start i første omgang var Kenneth bra med ut fra start, men etter en runde eller to ble det igjen problemer, og helga endte i en diger røyksky oppe i velodromsvingen.

– Det virker ikke som den bilen har noe særlig lyst til å kjøre løp mer, for det har bare vært trøbbel siden jeg kjøpte den, sier Kenneth resignert i depotet etter løpet.

Sønn tok over etter far

Det ble dessverre en miserabel Supercars-debut for Kenneth Kristiansen i sin nye Skoda Fabia. (Foto: Olav Aas)

I Supercar Lites-klassen var det knyttet spenning til debuten til den 26 år gamle Trøgstad-gutten Hans Ola Frøshaug. Han har tidligere kjørt noen bilcrossløp, men da Hans Ola har tatt en krevende siviløkonomutdanning, har han ikke hatt tid til å satse så mye på bilsport som mange av sine konkurrenter frem til nå.

Det håper han det blir en endring på fremover, og han har planer om å kjøre hele RallyX Nordic-serien i år. I Höljes viste han lovende takter, og var så vidt utenfor semifinale begge dager.

– Dette ga absolutt mersmak. Og jeg føler vi har lært mye i helgen. Jeg gleder meg til neste løp i Danmark på Nysumbanen om to uker, og håper å nå semifinale der, sier den sympatiske trøgstingen.

Flere spennende Lites-førere

Hans Ola Frøshaug har tatt opp arven etter pappa Ola, og årets første nordiske rallycrosshelg ga absolutt mersmak for trøgstingen. (Foto: Olav Aas)

Pappa Ola er selvsagt med og hjelper til. Etter 36 strake sesonger i  bilsport skulle han nå egentlig slutte å kjøre, men han la ikke skjul på at han allerede klør etter å kjøre igjen. 

Petter Leirhol fra Valdres hadde ei helg helt på det jevne, uten å være med helt i toppen. Målsetningen er å kjempe om pallplasseringer, og han var ikke helt der i helgen, så da er det vel bare å brette opp armene og kvesse redskapen før turen går til Nysum.

Lars Erik Haug stilte også til start i RX2, og viste lovende kjøring.

Powered by Labrador CMS