Teamet nektet Bottas å få tilbake ledelsen som han måtte gi bort

– Vi tar det på bakrommet etterpå, sa teamsjef Toto Wolff til Valtteri Bottas.

Publisert

Russlands Grand Prix gikk fra å være av det mer spennende og intense slaget til å utvikle seg til den kontroversen man har sett fra Mercedes-teamet ved flere tilfeller denne sesongen.

(Foto: Wolfgang Wilhelm)

Russlands Grand Prix gikk fra å være av det mer spennende og intense slaget til å utvikle seg til den kontroversen man har sett fra Mercedes-teamet ved flere tilfeller denne sesongen.

Med en Lewis Hamilton som tar et stadig større grep om VM-tittelen, har teamkompis i Mercedes, Valtteri Bottas, fått den utakknemlige oppgaven å hjelpe Hamilton så godt det lar seg gjøre for å holde unna Sebastian Vettel.

Teamet lover forklaring

Max Verstappen gjorde en rekke forbikjøringer fra nest bakerste startposisjon. Her mellom Renault-førerne Nico Hülkenberg og Carlos Sainz jr. (Foto: Red Bull Content Pool)

Og selv om Bottas utvilsomt har vært raskest under løpshelgen i Russland, spesielt med pole position og oppskriftsmessig ledelse i begynnelsen av løpet, så var Bottas nødt til å slippe Hamilton forbi seg slik at engelskmannen kunne øke forspranget til Vettel til minst 50 poeng. Vettel ble forøvrig nummer tre.

– Hvordan blir ståa etter løpet, spurte Valtteri Bottas over teamradioen få runder før slutt.

Det var åpenbart at han ba på sine knær om å få tilbake ledelsen han hadde gitt til Hamilton. Likevel var responsen fra teamet nedslående.

– Dette er vanskelig både for deg og oss, men la oss diskutere det på bakrommet etterpå, så skal vi forklare, svarte teamsjef Toto Wolff over teamradioen.

I scenene etter målgang var det en svært preget Bottas å se, samtidig som Hamilton også av åpenbar respekt for sin teamkamerat ikke valgte å feire seieren nevneverdig.

– Valtteri har gjort en fantastisk jobb. Han er en gentleman som slipper meg forbi. Han hadde fortjent å vinne dag, men vi kjemper om to mesterskap og i dag var det en lagseier, sier Lewis Hamilton til F1-reporter Paul di Resta.

Det var også en åpenbart ordknapp og skuffet Bottas som fikk uttale seg etter løpet.

– En vanskelig dag. Det er åpenbart et bra resultat for teamet å score maks antall poeng. Men Lewis kjemper for førermesterskapet og teamet om konstruktørmesterskapet. Vi har alltid en plan og ser for oss flest mulig scenarioer selv om det er vanskelig å spå alt som skjer. Sånn er det bare, sa Bottas skuffet og ellers ordknapt.

Verstappen herjet

Det er også verdt å nevne at Max Verstappen var dagens fører når det kom til forbikjøringer. Red Bull-føreren, som attpåtil fylte 21 år denne søndagen, startet fra 19. startposisjon grunnet flere gridstraffer i forkant av løpet. Han kjørte seg så opp 14 plasser på de åtte første rundene.

I tillegg hadde han ledelsen store deler av løpet mens de andre gikk i pit, og Verstappen pitet ikke selv før på runde 44, da han startet med den hardeste gummiblandingen.

– Ultra- og hypersoftdekkene ville bli ødelagt etter få runder når man satset. Utover dette fungerte bilen veldig bra og vi klarte å bevise at vi hadde et godt tempo ved at Mercedes og Ferrari ikke klarte å kjøre forbi oss, sa en strålende fornøyd Verstappen, som også ble kåret til «Driver of the day» av TV-seere verden over.

Powered by Labrador CMS