Thomas og Oliver følger hverandre som erteris i det nordiske mesterskapet

To førere har skilt seg ut i RallyX Nordic, og internt er det svært lite som skiller Oliver Solberg og Thomas Bryntesson.

Publisert

Som fersk rallycrossfører i fjor uttalte Oliver Solberg at han lar seg imponere over både farten og stabiliteten til Thomas Bryntesson, som gikk hen og vant serien i fjor.

(Foto: Simen Næss Hagen)

Som fersk rallycrossfører i fjor uttalte Oliver Solberg at han lar seg imponere over både farten og stabiliteten til Thomas Bryntesson, som gikk hen og vant serien i fjor.

Fram til helgens runde i danske Nysum er det Solberg selv som har tatt ledelsen i mesterskapet, dog bare fire poeng foran Bryntesson, som igjen har 11 poeng ned til Oliver Eriksson på tredjeplass sammenlagt.

Derfor er det bare å regne med at hovedfokuset også vil stå mellom Solberg og Bryntesson denne helgen, med Eriksson og Peter Hedström som gode outsidere om en eventuell finaleseier. Vi har i midlertid sett på utviklingen gjennom de tre foregående løpene i henholdsvis Höljes, Arvika og Skien, før førerne setter kursen utenfor den skandinaviske halvøya, med Danmark denne helgen og finske Kouvola som neste runde igjen.

I RallyX Nordic er det slik at det kjøres tre innledende omganger, selv om poengsystemet er likt som i VM og EM. Og det kjøres også tre semifinaler framfor to, og med en relativt kompakt startliste kommer samtlige påmeldte førere - i alle fall i Supercars-klassen - stort sett til en semifinale.

Bryntesson best innledningsvis

Og selv om det er Solberg og Bryntesson som for det meste ruver på toppen av listene, så var det imidlertid Hedström som åpnet sesong best ved å være bestemann etter de innledende omgangene i sesongåpningen på Höljes.

Thomas Bryntesson. (Foto: Simen Næss Hagen)

Men etter omgangene i Höljes har det stort sett dreid seg om Solberg vs. Bryntesson. Bryntesson endte med å vinne finalen mens Solberg kjørte seg ut, mens Solberg svarte med å vinne både i Arvika og i Skien.

Innledningsvis har Bryntesson dog vært best med totalt fire omgangsseire mot Solbergs tre. Bryntesson har også totalt 398 av 450 mulige omgangspoeng, noe som gir et snitt på litt over 44 poeng per omgang. Som kjent får bestemann i en omgang 50 poeng. Solberg har 383 omgangspoeng totalt etter ni kjørte omganger fordelt på tre løp.

Solberg best når det gjelder

I antall semifinaleseire står de likt. De har de to hver, der de vant hver sin i Arvika, mens Bryntesson vant semifinalen i Höljes og Solberg sin semifinale i Skien.

I antall finaleseire står Solberg med to, mens Bryntesson har sin ene, og det er dette som til syvende og sist som sender Solberg på toppen av listen da Bryntesson brøt allerede i semifinalen i Skien sist runde. Ironisk nok har de ikke stått på pallen sammen i år.

Oliver Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

På Nysumbanen denne helgen kjøres det også forøvrig to andre klasser. Supercar Lites er som vanlig å finne på startstreken, og Touringcar-klassen fra EM får også sitt testløp her, under klassenavnet Super Touring RXN, med ambisjon om å innlemme klassen for fullt i nordisk mesterskap fra og med neste år.

Powered by Labrador CMS