To pallplasser glapp mot slutten - slik gikk det med de norske på Nürburgring

Lenge så det ut til å bli norsk palljubel i det prestisjefylte GT-mesterskapet.

Publisert

RACING: Søndag var det duket for nye utfordringer for den norske kvartetten som denne sesongen er å finne i GT World Challenge. Denne gangen var det et tre-timersløp på Nürburgring som sto på menyen, og det ble en god norsk dag i Tyskland.

Dennis Olsen er den eneste norske som kjører i Pro-klassen, og etter en meget god start fra 11. startposisjon sørget nordmannen for at han var nummer to etter noen få svinger. Den posisjonen holdt han fast på frem til han var ferdig med sitt stint en time senere. Dessverre for Olsen falt teamet to plasser nedover lista utover i løpet. Teamet ble også hardt presset i kampen om fjerdeplassen, men de holdt unna og kom i mål som nummer fire i søndagens løp.

Og når pallen totalt glapp for Olsen kan vi med norske øyne likevel glede oss over en pallplass i sølv-cupen hvor Magnus Gustavsen kjører som en del av Madpanda-teamet. Unggutten startet løpet for sitt team, og da han byttet plass med Alexey Nesov etter drøye femti minutters kjøring hadde han avansert fra 38. til 26. plass i løpet, og opp til tredjeplass i sølvklassen. Da målflagget kom ut to timer senere var teamet fortsatt nummer tre i sølv-cupen, og totalt hadde de avansert til 19. plass. Lenge så det ut til å bli en andreplass, men en avkjøring og påfølgende punktering kun 8 minutter for slutt gjorde at bilen måtte en ekstra tur i pit. Likevel holdt de altså fadt på tredjeplasen.

I bronsecupen stilte Marius Nakken og Anders Buchardt som Norges alibier, og de to endte til slutt opp på henholdsvis 10. og 14. plass i klassen og på 37. og 41. plass totalt. Det gjenstår fire runder i årets sesong i GT World Challenge, og den neste kjøres på Hockenheim fra 2. til 3. september. Det gjenstår dog kun en runde i langdistansedelen av mesterskapet, og den kjøres i Barcelona fra 30. september til 1. oktober.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!