Det ble andreplass i klasse for Magnus Gustavsen og Mad Panda Racing. I totalsammendraget ender de på en 25.-plass etter en innholdsrik dag på Monza.

GT World Challenge:

Norsk pallplass i årets sesongåpning

Og det holdt på med å bli to, men en tidsstraff skulle endre det utfallet.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det var proppfullt med nordmenn under åpningen av årets GT World Challenge-sesong. På plass var Dennis Olsen i Pro-cupen, Magnus Gustavsen i Sølv-cupen og Marius Nakken og Anders Buchardt i Bronse-cupen.

Beste klasseresultat av de norske stod Magnus Gustavsen og Mad Panda Racing-teamet for. De tok andreplassen og første pall i klasse for sesongen, mens Anders Buchardt og Walkenhorst-teamet var i en neglebitende kamp om tredjeplass i sølvklassen mot Garage 59-teamet.

Til tross for at Buchardts team krysset mål som nummer tre, ble det utdelt en fem sekunders tidstraff etter at James Kell kjørte for fort i depotet. Uansett så er det nest best resultat av en nordmann denne helgen. Walkenhorst-teamet var gode nok for en 22.-plass totalt.

For Nakkens del var dette et løp å glemme. Etter målgang endte han og teamet på en 43.-plass totalt og nest sist i bronseklassen.

Beste norske resultat jevnt over står dog Dennis Olsen for. Han og teamet Rutronik Racing kjørte seg inn til en 10.-plass og ble nest best Porsche i sesongåpningen. Det skilte kun 5,552 sekunder etter målgang mellom Thomas Preining og Sven Müller om niendeplassen.

Rowe Racing kunne ikke fått en bedre ende på visen med to av to mulige pallplasser. Nick Yelloly fikk æren av å kjøre dagens siste sint med soleklar ledelse på 13,557 sekunder til sin lagkamerat Max Hesse som tok andreplassen foran Mirko Bortolotti i Iron Lynx.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS