Dette er bilen som Stian Paulsen skal kjøre til helgen, en Audi RS3 LMS som driftest av Comtoyou Racing.

Unik sjanse for Stian til å vise seg fram i Europa igjen

Når en av kontinentets mest profilerte touringcar-profiler må stå over neste løp, så var det Stian Paulsen han ringte for å tilby bilen sin.

Publisert

RACING: Til helgen fortsetter DTM-sirkuset med ett av deres ikoniske løp når de gjester den intense gatebanen Norisring i Nürnberg, men DTM kjører sjeldent løpene sine alene. En av supportklassene til den kommende løpshelgen er den europeiske TCR-serien, et mesterskap relativt tett kamp og høy prestisje blant de involverte førerne.

RACING: Til helgen fortsetter DTM-sirkuset med ett av deres ikoniske løp når de gjester den intense gatebanen Norisring i Nürnberg, men DTM kjører sjeldent løpene sine alene. En av supportklassene til den kommende løpshelgen er den europeiske TCR-serien, et mesterskap relativt tett kamp og høy prestisje blant de involverte førerne.

En av de mest kjente utøverne i denne serien er nederlandske Tom Coronel. Selv om han ikke har den største gullfylte CVen, så er han som en veteran å regne i denne bilsportformen og har også vokst seg opp stort i sosiale medier med en enorm følgerskare.

Denne helgen kolliderer dog den europeiske serien med verdenscupen, tidligere kjent som WTCC med offisiell VM-status, der de skal kjøre i gatene i Vila Real i Portugal.

Kun testet på regn

Da var planen klar for nederlandske Coronel; han ringer norske Stian Paulsen for å tilby han bilen sin til Norisring. I motsetning til Cupra TCR, som Stian selv eide og kjørte tidligere, så skal han nå kjøre siste generasjons Audi RS3 LMS.

– Jeg var på Spa-Francorchamps i Belgia i helgen for å teste bilen, men fikk testet 8-10 runder på regn før det ble for mye regn til å kjøre. Så det blir hardt, men dette er en mulighet jeg må ta, sier Stian Paulsen.

Han har selv kjørt den europeiske serien tidligere, men det er gått over to år siden sist. Han har alltid ligget helt på budsjettgrensa og kjørt under svært begrensede forutsetninger sammenliknet med sine større konkurrenter, og de siste årene har han altså kastet inn håndkledet. I tillegg har han solgt TCR-bilen han eide.

Tom Coronel er en godt profilert personlighet i internasjonal standardbilracing, og overlater nå rattet sitt til norske Stian Paulsen for den neste løpshelgen.

Men nå byr altså sjansen seg igjen når han får denne muligheten servert. Og det er slike muligheter som kan være med på å holde liv i en karriere som ellers har en usikker framtid foran seg.

– Jeg vet at både teamet og bilen er bra så alt er bare opp til meg. Jeg kjenner banen fra før da jeg kjørte Polo Cup der i 2007. Banen i seg selv er ikke å skrevende, bortsett fra at du må finne ut hvor tett det er mulig å ligge murveggen, sier Paulsen.

Gjensidig hyllest

Coronel har lenge hatt sansen for Paulsen på grunn av hans lidenskap og iver til å holde på med bilsport, og at han ble bemerket for å frakte sitt eget team og sin egen bil med sin egen privatbil og henger uten noen andre større omstendigheter.

Likevel verdsettes det høyt at han nå blir tilbudt denne muligheten fra nederlenderen.

– Tom er en legende innen både motorsport og standardbil. Jeg er blitt reserveføreren hans fordi han mener det jeg har gjort de siste årene med mitt eget team er en kjempeprestasjon, sier østfoldingen.

Samtidig er dette også en slags lønn for strevet for Paulsen. Han har beholdt kontakten med Coronel i flere år, og de har holdt en god tone sammen hele veien.

– De siste to årene har Stian sendt meg meldinger og sagt at han er tilgjengelig til å steppe inn dersom jeg for eksempel skulle få covid. Noen ganger skrev han til og med at jeg så syk ut på noen av videoene jeg la ut på Instagram! Så jeg jeg lovte han at han er den første jeg ringer dersom det skulle dukke opp en mulighet, som nå er blitt tilfelle. Han er en fin gutt. Han er rask, han er kul og han er en til å stole på bak rattet. Jeg har stor respekt for måten han har driftet bilen sin på, alt helt på egenhånd, sier Coronel.

Powered by Labrador CMS