Valgets kvaler for Oliver - innser at han snart må velge én gren

Rally eller rallycross? Denne helgen skal han i alle fall utfordres på begge deler samtidig.

Publisert

Årets mest hektiske helg for Oliver Solberg står for tur. Først rally i Latvia på lørdag, før det bærer rett over finskebukta for å kjøre RallyX Nordic i Finland.

Oliver Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

Årets mest hektiske helg for Oliver Solberg står for tur. Først rally i Latvia på lørdag, før det bærer rett over finskebukta for å kjøre RallyX Nordic i Finland.

16-åringen har tidligere gitt uttrykk for at det er rally han vil satse på, samtidig som han både gjør suksess i rallycross og ikke minst får leke med et kjøretøy med 600 hestekrefter og firehjulstrekk.

– Jeg er fornøyd med situasjonen, og det blir jo bra med kjøring i løpet av et år. Men snart må man velge å satse på én ting. Vi får se, sier Oliver Solberg til Parc Fermé.

– Du drømmer om rally, men viser samtidig høyt nivå i rallycross. Hvilke vurderinger vil du gjøre?

– Valget blir vanskelig. Rally og rallycross er like morsomt på ulike måter. Bilen i rallycrossen er jo noe for seg selv, mens rally gir mer kjøring og adrenalin på en annen måte. Jeg har på en måte rally som førsteprioritet, men det er fortsatt sånn at jeg vil kjøre begge deler, sier Oliver Solberg.

https://parcferme.no/rallycross/oliver-jeg-matte-bare-si-unnskyld-og-greier-jeg-bruker-aldri-gjore-slikt/

Fornøyd hovedsponsor

Satsingen i RallyX Nordic i år ble egentlig ene og alene berget av Circle K Norge, som gikk inn som hovedsponsor med full profilering innenfor rallycross denne sesongen - med en intensjon om å bli med Solberg neste tre årene.

Dog lar de unggutten velge selv, selv om det er rallycrossen de markedsføres tungt i denne sesongen.

– Vi skal ikke legge noe press eller føringer på hvilken retning og satsing Oliver legger opp til. Uansett har han god tid, har han ikke? I år er i alle fall kombinasjonen veldig bra for ham, og vi er strålende fornøyde med det han har levert, både sportslig og med eksponeringen vi har fått, sier markedssjef i Circle K Norge, Johan Kraft-Johansen, til Parc Fermé.

Tålmodig

Denne helgen får han virkelig smake på overgang og adapsjon. Rally i Latvia på lørdag og rallycross på søndag. Ikke bare er det hektisk, men det er også store kontraster til kjøretøyene han skal benytte seg av.

– Stress kommer det til å bli, men sånn er det. Det kommer til å bli spesielt da jeg aldri har hatt en så rask overgang, sier Solberg.

Det at den et år eldre finnen Kalle Rovanperä allerede gjør stor suksess i internasjonal rally, sin unge alder til tross, det framkaller ikke noe hastverk hos unge Solberg. Han lar seg tvert imot motivere, og samtidig fokusere på seg og sitt. Derfor har det heller ikke vært aktuelt å kjøre noe annet enn en R2-bil enn så lenge.

– Kalle har utrolig mye mer erfaring enn meg da han begynte mye tidligere med rally. Så jeg stresser ikke. Jeg tar tiden man trenger. Noter er en egen teknikk, kjøring er en egen teknikk, og det er også en egen teknikk å kjøre på notene. Jeg har jo ikke så mye erfaring, bare ti løp eller noe. Men det er det å skrive noter enda mer perfekt som jeg jobber med, sier 16-åringen.

Powered by Labrador CMS