Ole Christian Veiby.

Veiby på skuddhold til tross for ekkel motorlyd – Kalle i føringa i toppklassen

Starten på Rally Sverige skulle ikke gå udramatisk hen for Norges håp i WRC 2-klassen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Den svenske VM-runden i rally åpnet ballet med sprintetappen inne i Umeå torsdag kveld, og fjorårets vinner og verdensmester Kalle Rovanperä satte standarden med raskeste tid igjennom. På den 5,16 kilometer lange etappen klokket han seg inn 1,6 sekunder foran Ott Tänak, mens Elfyn Evans sikret tredjetiden med 3,1 sekunder opp til sin teamkamerat i Toyota.

I toppklassen med Rally1-biler gikk det relativt lite dramatisk for seg, men i den ventede toppkampen i WRC 2 skulle det dukke opp et scenario vi ikke helt vet hvordan vil arte seg gjennom helgen.

Akkurat som både forventningene og shakedown-tidene tilsier, så var det atter en gang jevnt mellom Oliver Solberg og Ole Christian Veiby. Der Solberg var raskest på shakedown svarte Veiby på tiltale og hadde et sekund på sin tidligere lagkamerat inn mot siste del av sprintetappen.

I aller siste sving dukker det opp ulyder fra motoren til Veiby, ikke ulikt det man gjerne hører når bilen går på kun tre sylindre, men han holdt likevel unna for Solberg med ett tidels margin i mål. Det ble en andretid i klassen etter at finske Jari Huttunen gjorde en kanonetappe med sin førstegenerasjons Skoda Fabia R5.

Det store usikkerhetsmomentet nå er hvordan dette påvirker Veiby og kartleser Torstein Eriksen den første ordentlige dagen når fredagen åpner ballen på ordentlig vis. Det er ingen ordinær service fra denne kveldsetappen til de skal ut på SS2 fredag morgen. Det betyr at Veiby må finne ut av og fikse motorproblemene på egenhånd hvis ikke løpet skal være ødelagt allerede før det har begynt ordentlig.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud! Vi minner om Rally Sweden-kampanjen vår hvor du sparer 150 kroner på et halvårsabonnement eller 50 kroner på et månedsabonnement.

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS