Verdensmesteren overgår seg selv sammenliknet med fjorårets dominanse

Johan Kristoffersson fortsetter å sanke seire og 30-poengere. Nå ligger han enda lengre foran skjemaet til å ta nok et VM-gull.

Publisert

For selv om Arvika-gutten hadde en vanskelig start på løpet med svake tider i Q1 og Q2, svarte han med to omgangsseire, og bestemann etter kvalikene før VM-eliten skulle ta fatt på semifinalene og finalene.

Johan Kristoffersson. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

For selv om Arvika-gutten hadde en vanskelig start på løpet med svake tider i Q1 og Q2, svarte han med to omgangsseire, og bestemann etter kvalikene før VM-eliten skulle ta fatt på semifinalene og finalene.

Herifra og inn gikk det relativt udramatisk for Johan Kristoffersson. Med norske øyne var Petter Solberg eneste nordmann til å ta seg til en finale, men her ble nordmannen noen hakk for liten og endte til slutt på en beskjeden femteplass.

Andreas Bakkerud hadde en god start i sin semifinale, men med en ødelagt bakstilling etter dueller i første sving, røk finalesjansene til bergenseren selv om han kjempet tappert gjennom semifinalen.

I stedet er det altså Johan Kristoffersson som fortsetter - atter en gang - å dominere, med en komfortabel semifinaleseier, etterfulgt av en like tilsynelatende enkel finaleseier. Peugeot-gutta Timmy Hansen og Sebastien Loeb fylte opp resten av pallen, og gikk med det også forbi nordmennene sammenlagt - med kun ett poengs forsprang riktig nok.

Johan Kristoffersson styrket sin VM-ledelse med ytterligere 15 poeng, og har med sine 195 poeng nå 55 poeng ned til Timmy Hansen og Sebastien Loeb på de øvrige medaljeplassene. Bak der følger Andreas Bakkerud og Petter Solberg, begge med 139 poeng.

– Jeg måtte grave dypt etter denne seieren. Jeg hadde problemer i går og i dag tidlig klarte jeg heller ikke finne rytmen. Petter viste meg hvordan man skulle kjøre gruspartiet som en rallyfører, så tusen takk til han og resten av teamet, sa Johan Kristoffersson til TV-produsenten etter løpet.

Etter syv gjennomførte løp i fjor hadde Kristoffersson 181 poeng og 31 poengs forsprang til nestemann. Nå har han 14 poeng mer sammenlagt og 24 poeng større forsprang til sølvplassen.

Dermed overgår han seg selv sammenliknet med fjoråret, i tillegg til at han har scoret seks av syv seire og nok en gang tok denne magisk 30-poengeren, som er maksimalt av hva som er mulig for én løpshelg.

– Selv om det startet hardt, så er det veldig bra å ta flere poeng enn de andre. Jeg liker meg veldig godt på denne banen selv om det så heller tvilsomt ut i går kveld, sier Kristoffersson.

Powered by Labrador CMS