Max Verstappen ble jaget tett av Carlos Sainz jr. i de siste rundene av løpet i Montreal.

Verstappen til topps etter massivt Sainz-press

Han kjempet for sin første Formel 1-seier i karrieren, men i stedet skulle den regjerende verdensmesteren og suverene VM-lederen sikre karrierens 26. i sitt slag.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det ble en intens og spennende avslutning på Canada Grand Prix da feltet ble nullstilt etter at Yuki Tsunoda kjørte ut og fikk ut sikkerhetsbilen. Red Bulls Max Verstappen hadde ledet solid og kontrollert gjennom hele løpet - både i praksis og i realiteten, men Ferraris Carlos Sainz jr. utnyttet sikkerhetsbilen til å ta et «billigere» pitstopp og dermed noen runder nyere dekk enn Max Verstappen før de siste ti rundene.

Men den regjerende verdensmesteren holdt unna for en sulten spanjol som jaget sin første Formel 1-seier. Hele tiden lå Sainz innenfor sekundet som gjorde at han var i DRS-posisjon til å kunne øke sjansen for å komme seg forbi, men det holdt akkurat ikke for Ferrari-føreren i alle sine forsøk han hadde gjennom runden.

Dermed kunne Max Verstappen sikre sin 25. seier for karrieren, mens Carlos Sainz jr. tok sin tredje andreplass for sesongen og femte andreplass totalt i karrieren etter en beintøff duell mot sin tidligere teamkamerat fra Toro Rosso da de debuterte i Formel 1 for syv år siden. Uansett et kjærkomment resultat for spanjolen etter en ellers tung sesong i år.

Kjærkomment var det også for Lewis Hamilton som har hatt en ekstremt tung sesong i år. Men både Hamilton og George Russell fikk bilen til å fungere bedre i Montreal enn på lenge, og med det var Hamilton tilbake igjen på seierspallen med en tredjeplass, hans andre pallplass for sesongen siden sesongstarten i Bahrain.

Det var knyttet stor spenning til Fernando Alonso som kvalifiserte seg sensasjonelt inn til en andretid lørdag. Men veteranen klarte ikke matche kvalifiseringstempoet sitt i løpet, og endte til slutt på en syvendeplass, forøvrig hans tredje syvendeplass på rad.

Parc Fermé kommer med mer fra Canada Grand Prix gjennom kvelden...

Powered by Labrador CMS