VG tar over Rally-NM med nytt format og ny sendeflate

Norges største kommersielle mediehus, VG, skal distribuere helt nye TV-sendinger fra Rally-NM i 2019.

Publisert

Dette ble klart tirsdag, og allerede fra NM-runden på Sigdal neste helg så blir den første TV-sendingen produsert. Planen er at dette distribueres på nettet tirsdagen etter løpet, og det er betalingstjenesten VG+ som blir plattformen.

Dette ble klart tirsdag, og allerede fra NM-runden på Sigdal neste helg så blir den første TV-sendingen produsert. Planen er at dette distribueres på nettet tirsdagen etter løpet, og det er betalingstjenesten VG+ som blir plattformen.

Årets TV-produksjon av rally blir den første som TV Media ikke produserer fra norsk rally. De har tidligere produsert sendinger for blant annet NRK og Viasat, men nå er et Nordur Film AS som overtar produksjonen på oppdrag for VG, som har kjøpt rettighetene til rallysendingene.

– Motorsport er stort i Norge, og det er et område som ikke alltid får like mye oppmerksomhet. VG ønsker å teste interessen for stoffet, og ettersom rettigheter er stadig mer interessant innenfor VG+-universet, er dette en spennende match for oss, sier sportssjef i VG, Øyvind Brenne, til egen avis.

Drømmer om folkesport-status

En av de viktigste initiativtakerne, Sondre Matre Fossum, er ikke noe ukjent navn blant mange rallyfans. Han har de siste fire årene kommentert rally på TV 2, og har det siste året gått i bresjen for bringe norsk rally ut til folket på en ny og moderne måte.

– Husk at norsk rally er noe som i utgangspunktet kan interessere alle. Det har et enormt potensiale. Det er ingen tvil om at jeg tror rally kan bli en ny folkesport igjen, sier Fossum til Parc Fermé.

Sammen med produksjonsselskapet skal 10 til 15 personer jobbe for sendingene fra NM-løpene i rally. Fossum kan fortelle at det skal legges vekt på historiefortellinger, reportasjer og tydelige spesifikke vinklinger på det sportslige som skjer.

– Vi ønsker å fortelle en historie som er fengende og interessant og som spiller på spenningen som sporten byr på. Vi skal ikke bare vise biler, men vi vil vise ansikter og bygge profiler opp mot de ulike bilene. I tillegg håper vi å skape litt krutt med å vise fram rallyen med god, moderne kamerateknologi, sier Fossum, som også er svært takknemlige for at Norges Bilsportforbund har valgt å samarbeide med Nordur Film og VG.

Rettet mot et yngre publikum

Generalsekretær i bilsportforbundet, Hallgeir Raknerud, er også svært positiv til at VG tar tak med å bringe Rally-NM ut til folket, også til tross for at det i første omgang «bare» blir lagt på VG+, som krever at seerne abonnerer på tjenesten.

– De har vel allerede 180.000 abonnenter, og har veldig troen på at norsk rally kan selge. Så dette er jeg svært positiv til. Også har det noe med at vi kanskje får enda mer norsk rally på forsiden av VG. Vi så jo blant annet under den siste kampen til Cecilia Brækhus hvor mye saker og stoff de gjorde rundt kampen hennes, sier Raknerud til Parc Fermé.

Han tror også at denne måten å vise fram TV-sendinger fra rally passer det moderne seermønsteret for spesielt den yngre målgruppen.

– Det er vel såpass få av dem som ser på lineær-TV nå, så da blir det mer til at de helst vil se på TV når de selv vil. Vi er nødt til å vise oss mer fram for flere enn de på 65 og oppover, sier Raknerud.

Powered by Labrador CMS