Volkswagen sikter mot revansje i Pikes Peak-bakkeløpet neste år

Den tyske bilfabrikanten teaser motorsportmiljøet med en historisk preget Facebook-video.

Publisert

I kjølvannet av at Volkswagen trakk seg ut fra WRC for snart ett år siden har Hannover-baserte Volkswagen Motorsport gitt tydelig uttrykk for at all fabrikksatsing i framtiden skal være rettet mot drivkraft basert på ikke-fossilt drivstoff.

Selv om det ikke er flust av bilsportgrener å ta av på denne fronten riktig enda, så ligger Volkswagen-staben åpenbart ikke på latsiden. Nå sender de nemlig signaler om at de kommer til å stille til start i det verdenskjente bakkeløpet Pikes Peak Hill Climb i juni neste år. Pikes Peak-bakken er en tradisjonsrik og legendarisk bakke som strekker seg over 20 kilometer gjennom 156 svinger, med en høydeforskjell på 2860 meter (fra 1440 til 4300) som tilsvarer en prosentvis stigning på 7,2 i gjennomsnitt.

LES OGSÅ: Disse bakkeløpene skulle vi gjerne sett i virkeligheten

Alt tyder på at prototypen Volkswagen produserer skal være basert på elektrisitet, og nettstedet Autocar trekker en halvveis slutning på dette ved at det ikke er å se verken griller eller luftinntak på de få teaser-bildene som er sluppet.

Det er de siste årene blitt åpnet egen klasse for el-biler opp bakken, og i fjor satte Rhys Millen ny bakkerekord for elbiler med en e0 PP100 på tiden 8:57.118 opp den to mil lange bakken. All-time-high-rekorden er satt av ingen ringere enn Sebastien Loeb i 2013, med en Pikes Peak-modifisert Peugeot 208 på tiden 8:13.878.

LES OGSÅ: Den store rallyopplevelsen: Hva har Eirik, Frida og Petter til felles?

Volkswagen har en historie fra Pikes Peak tilbake til 1987 og det er denne videoen tuftet på. Den gang basert på en andregenerasjons Golf utstyrt med to 1,8-liters motorer, men ikke langt fra målstreken sa bilen takk for seg.

Nå ønsker tyskerne revansje, 30 år etter, og har tagget videoen blant annet med #UnfinishedBusiness, #ChallengeReloaded og #1Score2settle.

Powered by Labrador CMS