Vurderte å droppe full sesong som nybakt pappa – men nå melder Fredrik (25) seg på i gullstriden

Konsmo-karen Fredrik Ågedal har en aldri så liten kontrabeskjed å komme med etter dominansen på NM-runden i Skien.

Publisert

Det var bokstavelig talt ingen over og ingen ved siden av Fredrik Ågedal under den andre NM-runden i rallycross på Grenland Motorsportsenter for en drøy uke siden. Fire heatseire og finaleseier sørget for full pott og 43 poeng på sammenlagtlesta.

Fredrik Ågedal. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Det var bokstavelig talt ingen over og ingen ved siden av Fredrik Ågedal under den andre NM-runden i rallycross på Grenland Motorsportsenter for en drøy uke siden. Fire heatseire og finaleseier sørget for full pott og 43 poeng på sammenlagtlesta.

Men Da Parc Fermé møtte den blide sørlendingen i depotet etter løpsslutt var han klar på at han egentlig kun hadde to NM-runder på planen denne sesongen. Å kjempe om edelt metall skulle ikke komme i første rekke etter at han for to måneder siden ble far til lille Ada Sofie.

– Men nå har det skjedd litt. Vi kjører også på Momarken vi, så tar vi det derifra, sier Ågedal til Parc Fermé på telefon noen dager senere.

NM-finalen på Finnskogbanen utenfor Flisa har også stått høyt på ønskelista denne sesongen, mens han har vært tvilende til både Momarken og Gol. Årsaken er først og fremst reiseveien og hvilke ekstra behov som har meldt seg nå som de har fått en ny sjef i huset, i tillegg til at Ågedal egentlig hadde tenkt å kjøre bilcrossløpet Talentracet på Skien.

– Det er jo kortere å reise til Skien, så jeg tenkte en stund på å kjøre det. Men bilen jeg har stående var det litt mer jobb å få klar, så da fant vi ut at det er mer fornuftig å kjøre Rallycross-NM. Det er jo litt gøyere også, litt mer status, og de andre som er med hadde mer lyst til dette likevel, sier sørlendingen.

Han stod over NM-åpningen på Gardermoen, men børstet støvet av sin BMW M3 til NM-runden i bakkeløp på hjemmebane, og ble med til Skien for å sjekke nivået. Og farten hans har på ingen måte tatt sommerferie. Nå har de også gjort seg opp en erfaring på hvordan det er å ha med seg lille Ada Sofie på løp.

– Det har gått veldig greit enn så lenge. Hun lille er stort sett bare snill og frisk og rask, selv om hun ikke er mer enn to måneder nå. Så det krever mye av moren. Så utfordringa er vel først og fremst at det tar litt lengre tid med reise. Man må regne tre timer ekstra til Momarken da det plutselig er litt bleieskift og mat på veien, sier Ågedal.

Støtten i teamet og familien er likevel uvurderling. Selv om samboeren Andrea ikke kommer fra noen bilsportfamilie, så er hun blitt bitt av basillen etter at hun ble sammen med Fredrik - og bilsportsatsingen står høyt på prioriteringslista til familien. Staben eller består av syv til åtte personer som er med, noe som gjør det greit å avvikle løpene.

Fredrik Ågedal og samboeren Andrea Mariell Barsgård og deres datter Ada Sofie på to måneder. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Men skulle det gå like bra på Momarken som det gjorde i Skien, så spørs det ikke om det blir full sesong likevel. Fordi man kan stryke en NM-runde, så er ikke mangelen på at han kjørte på Gardermoen til hinder for at han kan kjempe om et NM-gull, hvor det er Emil Sivesind og Jonas Dalseth Jacobsen som framstår som de største konkurrentene.

– Muligheten er jo der, om det går veldig bra på Momarken og det ikke skjer noe spesielt. Men jeg merket i Skien at det virkelig har skjedd noe med nivået og farten på de andre førerne. Det er blitt utrolig høyt tempo nå. Bilen min har aldri vært så rask før som nå, når jeg sammenlikner med i fjor, konstaterer 25-åringen.

Powered by Labrador CMS