WRC 2: Gullet glapp for Mads – men kartleser Torstein kunne likevel slippe jubelen løs

Publisert
Torstein Eriksen og Mads Østberg. (Foto: Endre Dudas / DuEn / Citroën)
Torstein Eriksen og Mads Østberg. (Foto: Endre Dudas / DuEn / Citroën)

RALLY: Ettersom WRC 2-mesterskapet går over valgfrie, utvalgte løp, så er det ikke alltid like god oversikt over hvilke utøvere som ligger an til hvilke posisjoner når sesongen begynner å dra seg til. Denne helgen ble det tidlig klart at Mads Østberg ville slite med å være i en teoretisk posisjon til å forsvare fjorårets WRC 2-gull, fordi han hadde sitt siste løp på kvota under Rally Spania, mens Andreas Mikkelsen har Rally Monza til gode å score ekstra poeng på.

Men det hjalp ikke med fjerdeplass og full pott for Østberg. Selv om han i sammendraget nå ligger poenglikt med Mikkelsen, så har han færre seire å gå på. Og - han får ikke ta flere WRC 2-poeng denne sesongen. Dermed er gullet allerede sikret for Mikkelsen før han har scoret et eneste poeng på Monza.

Men dette er altså WRC 2-mesterskapet for førerne. Også kartleserne har egne medaljer å kjempe om. Og det er jo viden kjent at Andreas Mikkelsen har byttet kartleser etter at Ola Fløene sa takk for seg etter sommeren, hvilket gjør at Mikkelsens kartlesere er ute av dansen i sammendraget.

Det betyr at Mads Østbergs kartleser Torstein Eriksen rykker opp, og tar sitt andre WRC 2-gull på rad. Den eneste som kunne truet Eriksen i mesterskapet er Marco Bulcia Wiliksons kartleser, Marcelo Der Ohannesian, som også har igjen Monza som et tellende løp. Men ettersom de har en 12-poenger som sitt dårligste løp å stryke, så vil de ende på maks 122 poeng inkludert Power Stage-seier dersom de vinner i Italia. Dermed er Torstein Eriksen kåret til årets WRC 2-mester for kartleserne.

Powered by Labrador CMS