Johan Kristoffersson er på plass i Höljes, sammen med en rekke av de beste rallycrossførerne fra Norden. Men han måtte se seg slått av EVEN-kollega Ole Christian Veiby på treningene fredag kveld.

22 nordmenn klare for Höljes – flere imponerte under treningene

De norske førerne har reist over grensa for å bite fra seg på den legendariske Höljes-banen når det er duket for sesongstarten i det nordiske mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Mens vi fortsatt venter på de første rundene i både EM og VM, så er det RallyX Nordic som er vertsskapet for de første store løpene utenfor Norges grenser, og det er et vanvittig startfelt fordelt på de aller fleste klassene som tilhører det nordiske mesterskapet.

Foruten toppklassen Supercar så kjøres det også med de klassiske Supercar Lites-bilene, senior- og juniorklasse for crosskarter og ikke minst den såkalte Open 2WD-klassen som tar imot rubbel og bit av det som finnes av tohjulsdrevne rallycrossbiler uavhengig av motorklasse.

Det betyr at det også er lagt til rette for mange nordmenn til start, egentlig i alle klasser. 22 er antallet, og det er knyttet spenning til mange av førerne i flere klasser.

I toppklassen er det flere kjente fjes som er tilbake i manesjen, og en av dem er norske Ole Christian Veiby som er teamet opp med landsmann Sondre Evjen hos JC Raceteknik. Og Veiby imponerte stort på aller første treningspass.

Der han kjørte inn til andretid, attpåtil foran sin EVEN-kollega og regjerende verdensmester Johan Kristoffersson, og kun slått av den evige comeback-kiden Mattias Ekström som plasserte seg 17 hundredeler foran nordmannen. Også Sondre Evjen og Thomas Bryntesson leverte en solid trening med henholdsvis femte- og syvendetid av totalt 20 biler i toppklassen.

I Supercar Lites var Ole Henry Steinsholt beste nordmann med en åttendetid, mens Sindre Trøyterud imponerte med en andretid hos seniorklassen i crosskart, definert som CrossCar, og Karl Peder Nordstrand kvitterte med femtetid og beste nordmann i juniorklassen. I 2WD Open ligger det også an til sterk norsk innsats fra toppklassen fra norsk supernasjonal, der Jonas Dalseth Jacobsen klinte til med bestetid foran Simen Engsvik og Fredrik Ågedal.

Fullstendige resultatlister og annen oversikt for helgen kan du finne her.

Under finner du oversikten over samtlige nordmenn til start i den doble åpningsrunden i Höljes, med innledende omganger og finaler både lørdag og søndag.

Supercar

Thomas Bryntesson, VW Polo
Ole Christian Veiby, Audi S1
Frank Valle, Ford Fiesta
Sondre Evjen, Audi S1
Hans-Jøran Østreng, Hyundai i20
Tom André Sætnan, Skoda Fabia

Supercar Lites

Eirik Hesla Berget
Lars Erik Haug
Ole Henry Steinsholt

CrossCar

Jens Hvaal, Speedcar Wonder
Helene Hvaal, Speedcar Wonder
Thomas Eek Murstad, Crosscar YMS
Sindre Trøyterud, Crosscar Semog
Ove Michal Eide, Lifelive TN5

CrossCar junior

Karl Peder Norstrand, Speedcar Wonder
Eirik Steinsholt, Speedcar Wonder
Dennis Vik, Speedcar Xtreme
Olliver Sollie, Speedcar Xtreme

Open 2WD

Sander Engsvik, BMW E30
Jonas Dalseth Jacobsen, Volkswagen Polo
Markus Johannessen, Volvo S40
Fredrik Ågedal, BMW E30
Simen Engsvik, Volkswagen Polo

Powered by Labrador CMS