Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby, her fra Rally Sweden i fjor.

Andreas og Ole Christian reiser til Rally Azorene

De to norske rallyprofilene møtes til dyst i et populære løpet som nå inngår i en annen type europeisk rallyserie.

Publisert

RALLY: I månedsskiftet mars-april er det duket for det etterhvert tradisjonsrike Rally Azorene utenfor Portugal, nærmere bestemt ute i Altanterhavet, et løp som har tiltrekket seg en og annen nordmann oppigjennom.

Blant annet Andreas Mikkelsen som har konkurrert her fire ganger tidligere i henholdsvis IRC og Rally-EM. To seire, en andreplass og en fjerdeplass er fasiten for den rutinerte rallyprofilen fra Oslo, hvor den siste seieren kom i gullåret 2021.

Men han er ikke eneste nordmann på startstreken i år. Han får nemlig besøk av sin tidligere «elev» og gode kamerat Ole Christian Veiby. 26-åringen har akkurat avsluttet vintersesongen i rally ved å vinne Numedalsrally, og planlegger etterhvert en ny, full sesong i Rallycross-VM, men fortsetter altså å bruke rally som verdifull kjøretrening når han nå reiser til atlanterhavsøya for første gang i karrieren.

Nytt av året er at Azorene ikke kjøres under europamesterskapet. I stedet har løpet fått innpass den alternative europeiske serien Tour European Rally (TER), som så dagens lys i 2016. TER er er underlagt FIA, men har havnet i skyggen av mer etablerte mesterskap i Europa og verden forøvrig.

Promotoren forteller selv at deres agenda er å samle sammen europeiske løp som ligger i turistpopulære strøk med et formål om å skape en global interesse for serien. Rally Azorene er eksempelvis kjent for at også lokale myndigheter betaler hele eller deler av deltakelsen til utøvere av en viss popularitet og rekkevidde, som et ledd i deres markedsføring av øya som en turistattraksjon.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS