Audi skal driftes av Sauber mens Porsche fortsatt vurderer mulighetene i Formel 1

Audi kommer inn i Formel 1 som en del av Sauber fra og med 2026. Samtidig vurderer Porsche fortsatt alternativene for en vei inn i Formel 1.

Publisert

FORMEL 1: Sauber har per i dag Alfa Romeo som tittelsponsor, men den avtalen løper kun til og med 2023-sesongen. Det er fortsatt ikke klart om Audi vil bidra i en eller annen rolle også fra 2024, eller om Sauber enten vil stå på egne ben eller få inn en midlertidig tittelsponsor i mellomtiden. Sauber-eier Finn Rausing ser frem mot at samarbeidet skal komme i gang.

– Det er tydelig at begge selskapene deler samme verdier og visjon. Vi ser frem til å nå våre felles mål med et sterkt og vellykket partnerskap, uttaler Rausing om Audi-avtalen.

Laget vil konkurrere som Audis fabrikkteam, og fabrikken i Neuburg skal nå rustes opp til Formel 1-produksjon. Det forventes at man er klar for de første testene med en Formel 1-bil i 2025.

Porsche er som Audi en del av Volkswagen-gruppen, og kan også ende opp i Formel 1 fra og med 2026. Tidligere i år var de i samtaler med Red Bull, men den avtalen falt til slutt sammen. Grunnen skal blant annet ha vært at Red Bull ikke ønsket å selge 50% av laget til Porsche.

Men det betyr ikke at Porsche legger Formel 1-ambisjonene på hylla. Formel 1-journalist Jack Plooij rapporterer nå om at Williams kan være deres vei inn, og at lagets amerikanske eiere Dorilton Capital skal være villige til å gå med på å selge 50% av teamet.

Om heller ikke Williams blir enige med Porsche kan Andretti være en aktuell samarbeidspartner. Andretti har slitt med å få innpass i Formel 1 på egenhand, men med Porsche på laget er det mange som mener at det blir for vanskelig å avvise amerikanerne. Porsche skal forøvrig leverer motorene til Andrettis Formel E-lag fra og med neste sesong.

Michael Andretti har i alle fall på sin side ikke gitt opp drømmen om å stille lag i Formel 1.

– Målet vårt er fortsatt 2024. Vi får se. Kommer det til å skje? Jeg er ikke sikker. Men vi kommer ikke til å stoppe før vi helt klart ikke vil kunne gjøre det, uttalte Andretti denne helgen.

Powered by Labrador CMS