Formel 2:

Dennis avslutter sesongen med et oppløftende utfall på kvalifiseringen

Som vanlig så det mer lovende ut enn hva det skulle ende med, men Dennis Hauger sikret seg en viktig posisjon innen for den kritiske topp ti-gruppa.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det er duket for sesongavslutning i Formel 2 i forbindelse med finalerunden i Formel 1 på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Det betyr også slutten på Dennis Haugers debutsesong i Formel 2, og også hans siste løp for Prema ettersom han skifter beite og skal kjøre for MP Motorsport neste sesong.

Formel 2 - Abu Dhabi, kvalifisering

1) Ayumu Iwasa, DAMS, 1:36,290
2) Roy Nissany, DAMS, +0,036
3) Theo Pourchaire, ART, +0,082
4) Felipe Drugovich, MP, +0,192
5) Jack Doohan, Virtuosi, +0,220
6) Logan Sargeant, Carlin, +0,224
7) Dennis Hauger, Prema, +0,260
8) Amaury Cordeel, VAR, +0,288
9) Liam Lawson, Carlin, +0,298
10) Richard Verschoor, Trident, +0,298

FORMEL 2: Det er duket for sesongavslutning i Formel 2 i forbindelse med finalerunden i Formel 1 på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Det betyr også slutten på Dennis Haugers debutsesong i Formel 2, og også hans siste løp for Prema ettersom han skifter beite og skal kjøre for MP Motorsport neste sesong.

Men det er noe som heter at du aldri er bedre enn ditt siste løp, og selv om Hauger bare er nummer 11 sammenlagt i mesterskapet, så er det fortsatt viktig for nordmannen å kunne avslutte sesongen så sterkt som mulig.

Dette grunnlaget legges naturlig nok i kvalifiseringen. Og ettersom det er over to måneder siden forrige løp, så er det også greit med en oppfriskning av løpsformatet i Formel 2. For i tillegg til en ordinær trening på 45 minutter, så brukes også fredagen til kvalifisering.

Tiden fra kvalifiseringen setter da naturlig nok også startposisjon i det såkalte hovedløpet som kjøres på søndag, men i mellomtiden skal det også kjøres et sprintløp. Da er altså tvisten at man snur rekkefølgen på de ti beste fra kvalifiseringen, slik at tiendetiden her får beste startspor i sprintløpet, og så videre.

Derfor har det alltid vært viktig å sikre seg en plassering innenfor topp ti, slik at man har gode muligheter for lukrativ poengfangst gjennom helgen. Og for Hauger har dette vært et minefelt gjennom sesongen, da han har vist seg mindre konkurransedyktig i kvalifisering enn på løp.

I seks av de hittil 13 løpshelgene har Hauger vært innenfor topp ti på kvalifiseringen, mens han da i ytterligere syv løpshelger har havnet utenfor. Spesielt den mykeste gummiblandingen er noe Hauger og teamet har slitt med å finne optimale oppsett på, noe som ofte har vist at Hauger har vært vesentlig raskere i løpssammenheng på ett trinn hardere gummiblanding.

Men på Yas Marina Circuit viste nordmannen at han har et vesentlig bedre topptempo enn tidligere. I sine innledende forsøk stabiliserte han seg innenfor topp fire-tider, og hadde også god kontroll på teamkamerat Jehan Daruvala.

I sitt nest siste forsøk klinte han også til med dagens beste midtsektor, en bedrift han forøvrig ikke klarte å gjenta i det aller siste forsøket. Tredjetiden han først satt ble til fjerdetid, og etterhvert var det flere som snek seg inn foran den norske Prema-føreren.

Deriblant de to DAMS-førerne Ayumu Iwasa og Roy Nissany som satte inn en sluttspurt av dimensjoner og sørget for dobbeltseier på kvalifiseringen og første rad til søndagens løp, mens Hauger til slutt ble skjøvet ned til en syvendeplass.

Dette gir da syvende startposisjon på søndag, men vel så viktig er det at han da får starte lørdagens sprintløp fra en fjerdeposisjon. Kun to ganger tidligere har han levert en bedre kvalifisering, på Imola og i Baku, mens han tangerer kvalifiseringsresultatet fra Zandvoort-runden tidligere i høst.

Powered by Labrador CMS