Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Dennis berget viktig resultat fra kvalifiseringen

For første gang på tre løpshelger er Dennis Hauger omsider innenfor den viktige topp ti-plasseringen igjen.

Publisert

FORMEL 2: Historikken tilsier at Dennis Hauger leverer godt på Hungaroring utenfor Ungarns hovedstad Budapest, og med det var det all grunn til å håpe på et godt kvalifiseringsresultat etter tre svake og tunge løpshelger i Formel 2.

Alt så lovende ut etter fritreningen hvor han jevnt kjempet om de beste tidene før han endte opp med en syvendetid. Kvalifiseringen utviklet seg dog til en mer spennende retning hvor det var kamp om hundredelene, hvor av grensa på tiendeplassen lå faretruende nær da samtlige - Hauger inkludert - forbedret seg kraftig fra første til andre forsøk.

Grunnen til at det fokuseres på topp ti er at dette gir seg utslag til lørdagens sprintløp. De ti beste fra kvalifiseringen snus om til sprintløpet, før man beholder sin opprinnelige plassering til søndagens hovedløp. Havner du utenfor topp ti, så må du starte fra plasseringen fra kvalifiseringen (med mindre noen førere foran har en gridstraff, journ.anm.).

Det ble til slutt en hederlig åttendeplass for Dennis Hauger, hans beste kvalifiseringsresultat siden den vellykkede helgen i Baku, og hans tredje beste kvalifiseringsresultat etter Imola-helgen. Det betyr at han starter fra tredje startposisjon til sprintløpet, og åttendeplass til hovedløpet. Til sammenlikning ble Dennis Haugers teamkamerat Jehan Daruvala bare nummer 12.

Den japanske Red Bull-junioren Ayumu Iwasa er i storform etter den svært sterke seieren i hovedløpet i Frankrike for en uke siden. 20-åringen klinte til med en overlegen bestetid, nesten fire tideler foran Marcus Armstrong, som igjen var tre tideler foran mesterskapsleder Felipe Drugovich.

Powered by Labrador CMS