Dette tenker Andreas om en VM-mulighet i en Audi

Forrige uke ble det kjent at JC Raceteknik hadde kjøpt to Audi S1 fra EKS. Andreas Bakkerud hadde ikke vært vond å be om han fikk kjøre én av dem.

Publisert

Så er ambisjonene ulike mellom det svenske teamet og Andreas Bakkerud. JC Raceteknik har siktet innstilt på EM og RallyX Nordic, mens Bakkerud fortsatt vender alle steiner for å berge en fortsettelse i Rallycross-EM etter at han mistet jobben i Audi og EKS.

Andreas Bakkerud i champagnesprut fra VM-runden i Frankrike i fjor, der han var svært nære av å ta en seier for EKS Audi. (Foto: Simen Næss Hagen)

Så er ambisjonene ulike mellom det svenske teamet og Andreas Bakkerud. JC Raceteknik har siktet innstilt på EM og RallyX Nordic, mens Bakkerud fortsatt vender alle steiner for å berge en fortsettelse i Rallycross-EM etter at han mistet jobben i Audi og EKS.

Som følge av kontakten mellom teamene har Bakkerud lenge vært informert om scenarioet som endte med to biler til JC Raceteknik, og personlig kjenner han teamsjef Joel Christoffersson godt - blant annet fra da de gikk på Stjärnskolan i Torsby sammen.

https://parcferme.no/rallycross/overtar-to-biler-fra-eks-og-utelukker-ikke-vm-deltakelse/

Bekrefter dialog

Derfor er det ikke vanskelig å få Bakkerud til å beskrive et drømmescenario for ham denne sesongen.

– Det hadde jo vært en kjempemulighet. Det er et godt team med dyktige folk, og jeg har faktisk sagt før at jeg ønsker å få til noe sammen med ham en dag, sier Bakkerud, som bekrefter at de har hatt kontakt denne vinteren.

Dog skal en del klaffe før det kan bli en realitet. JC Raceteknik har ikke utelukket selv å prøve seg i VM, så lenge pengene skulle dukke opp. Men foreløpig skal ikke dette gå på bekostning av EM-planene deres.

Ikke EM-aktuell

Det er ventet at de skal lansere to førere denne uka.

– Andreas har tankene i VM, mens vi fortsatt er i EM. Men han hadde vært en drøm å ha med. Men akkurat nå er han ikke en del av de aktuelle vi har for EM og RallyX Nordic, sier teamsjef Joel Christoffersson til Parc Fermé.

– Men dere holder en form for kontakt?

– Selvsagt. Skulle han komme med et budsjett, og vi får en åpning for å kjøre VM, så vil jeg gjerne ta en telefon til Andreas, sier Christoffersson.

Fortsatt keen på Audi

Andreas Bakkerud hadde et godt år i Audi i fjor, og tok bronsemedalje i VM sammenlagt. (Foto: Simen Næss Hagen)

Selv om Bakkerud ikke er en del av de EM-aktuelle for teamet, så vil han ikke selv utelukke EM som en mulig plan B.

– Neida, det er jeg sikker på blir et godt mesterskap. Det blir mange førere og mange gromme biler, sier Bakkerud, og understreker at det står høyt på ønskelista å kjøre en Audi i år.

Han har fortsatt på blokka å utvikle et eget team. Det er også der han håper et potensielt samarbeid med JC kan være mulig i framtiden. Til det er Bakkerud nødt til å skrape sammen nok penger til både å kjøpe en bil og i tillegg få driftet denne.

– De bilene som har startet best de siste årene, det har vært Audi-maskiner. Så om man starter bra, så kan man potensielt få et lavere driftsbudsjett hva gjelder starter og slike ting. Hadde jeg hatt nok investorer til å kjøpe en bil, så kunne JC vært et potensielt team som driver bilen.

– De får god support av EKS av det som er igjen, det er mye utstyr, reservedeler, motorer og mye verdier de har skapt de årene de har vært et motorsportteam, sier bergenseren.

Powered by Labrador CMS