Søren og Emilie Snartemo har en god seiershistorikk sammen i rallybilen, og selvfølgelig har de meldt seg på årets store rallyhøydepunkt på Sørlandet.

Far og datter vinner stort sett alle rallyløp de kjører sammen

Så er spørsmålet om de karer å holde familiestatistikken vedlike etter NM-runden på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Over to måneder har gått siden forrige NM-runde i rally, men endelig er ventetiden over. Rally Sørland står for døren og det med nesten 90 deltagere som er klare for å fylle opp serviceparken i de sørlige traktene.

RALLY: Over to måneder har gått siden forrige NM-runde i rally, men endelig er ventetiden over. Rally Sørland står for døren og det med nesten 90 deltagere som er klare for å fylle opp serviceparken i de sørlige traktene.

Ikke bare er det hardnakkede rallyveteraner som kjemper om gull i norgesmesterskapet. Også lokale førere med lang fartstid børster støvet av hjelmen når de møter Norgeseliten for årets første grusduell like utenfor Mandal.

Parc Fermé har tatt praten med en av de lokale rally-stjernene før helgens løp. Søren Snartemo har ikke kjørt en NM-sesong siden 2019 men er fast bestemt på å møte opp når de lokale løpene går av stabelen.

Radarparet

Med seg i bilen har han datteren sin, Emilie Snartemo, som kan skryte på seg ni av ti seiere i sin nasjonale rallykarriere som kartleser. Oppskriften på suksessen kommer av god kjemi, mener pappa Snartemo.

— I fjor ble vi nummer sju totalt i Rally Sørland, og beste tohjulsdrevne bil så det var vi fornøyd med, åpner pappa Snartemo til Parc Fermé.

Søren Snartemo under Rally Sørland i 2019.

Nøkkelen til rallysuksessen mener han kommer fra det gode samarbeidet mellom han og sin datter.

— Vi har veldig god kjemi så det funker veldig bra så det kan ikke bli bedre. Hun har blitt lært opp fra null erfaring da hun satt på første gang i 2015. Hun har tatt det veldig bra og blitt dyktig, sier han.

Radarparet har hatt et sterkt tempo hver gang de har deltatt sammen. I de ti løpene som duoen har kjørt er det bare ett de ikke har vunnet. Datteren er klar på at det er få ting som kan sammenlignes med rallykjøringen og at det er en viktig hobby hun kan ha med pappaen sin.

— Det er jo noe av det gøyeste jeg gjør. Det er det. Og at det er en ting jeg og pappa kan gjøre sammen som et team. Det er jo en spesiell far/datter-hobby og det er noe vi begge har glede av. Og hvert fall gøy når det går så greit som det har gjort tidligere, sier Emilie til Parc Fermé.

Motortrøbbel

Selv om fører og kartleser er motiverte til å kjøre helgens NM-runde er det en usikkerhet knyttet til deres deltagelse. Bare noen dager før start har de store problemer med motoren i deres BMW M3.

— Det er jo derfor det er litt kjedelig at det er så uvisst nå. Det er kjedelig å bryte den rekka. Vi vet jo egentlig ingenting om motoren så det er nervepirrende. Det er noen timer nå som er ganske spennende, utrykker datteren.

Pappa Snartemo forteller at deltagelsen hviler på om alt bli klart i kveld. Han sier at det ikke vil være nok tid til å ferdigstille motor og ha gjennomkjøring på fredag.

— Jeg er veldig klar. Jeg har veldig lyst til å stille til start. Og vet at pappa gjør alt han kan for at dette skal i boks, fortsetter datteren.

Skulle omsider alt bli klart før lørdagens løp, er pappa Snartemo klar på at han ikke kjører for noen andreplass selv om det er mange ny og unge førere som kjører svært fort.

— Jeg kjører alltid for å vinne, men nå begynner jeg jo å dra på årene og jeg kjører ikke mer enn to ganger i året, og Rally Sørland har jeg ikke kjørt siden i fjor. Samtidig vet jeg at nivået er høyt, så jeg vil nok ikke følge med helt i fra starten, men det vil jo vise seg. Så er jeg jo med alle de unge som kjører fort i nasjonal, og det er veldig gøy, er han klar på.

— Jeg må ha SS1 i kroppen før jeg vet hvordan det går. Og SS2 er jo 3,2 mil så jeg vet vel ganske mye etter det. Det handler om å finne flyten som er litt vanskelig når det er lenge siden man har kjørt, avslutter han.

Søren Snartemo skapte stor oppmerksomhet da han dukket opp i en R5-bil under Rally Sørland i 2018. Her fra målgang på travbanen utenfor Kristiansand.

Ingen planer for videre satsing

Datteren hans er klar på at rallykjøringen kun er en hobby og at hun ikke har noen ambisjoner om å hevde seg i utlandet. Hun har heller ingen planer om å bytte stol.

— Jeg trives egentlig i høyrestolen. Jeg føler jo at jeg får liksom tilfredsstilt fartsbehovet akkurat der. Det er jo klart at det er ganske spesielt å sitte på med sin egen far i det tempoet. Akkurat nå så har jeg ikke noe behov for å kjøre selv. Men selvfølgelig hadde det vært veldig gøy, sier hun.

Hun røper også at kjæresten hennes, Øystein Fidjeland, skal gjøre sin debut som rallyfører under Rally Sørland, og at det også vil bli en intern duell mellom de under helgens løp.

— Nå har kjæresten min kjøpt rallybil og han stiller til start i Rally Sørland og akkurat det er jo litt stas. Det gjør det ekstra spesielt å stille til start i år, sier hun bestemt.

Men hun er veldig tydelig på at det er én ting som er litt kjipt med debuten hans.

— Han kjører jo Volvo så det er det eneste som er dumt, sier hun flirende.

Foreløpig skal hun sitte på med pappaen sin fremover, men det er ingenting som tilsier at det ikke kan bli et fremtidig samarbeid med kjæresten hennes.

Powered by Labrador CMS