Dennis Olsen bak spakene opp mot den populære karusellsvingen under helgens 24-timersløp på Nürburgring.

Femteplass for Dennis, klasseseier til Oskar og brutt på Christians begge biler

Blandede prestasjoner fra de norske kandidatene under årets 24-timersløpet på Nürburgring.

Publisert

RACING: Det åpnet nokså dramatisk for en av de to norske seierskandidatene på totallisten, da Christian Krognes på kvalifiseringen fredag dundret inn i dekkstabelen tidlig på sitt forsøk. Bilen fikk store skader, og et snaut døgn etterpå kom også smertene sakte men sikkert i håndleddet til Krognes. Det endte uansett med at han ikke kjørte en eneste meter under selve løpet.

Litt på grunn av skaden, men også fordi begge bilene han var påmeldt i måtte bryte løpet. Krognes stod listet opp på Walkenhorst Motorsports bil nummer 101 og 102. 101-bilen, anført av spanske Andu Soucek, traff bakenden på en Porsche i en lavere klasse ved Schwalbenschwans-kombinasjonen på slutten av runden etter drøye seks timers kjøring, og skadene på hjulopphenget ble såpass store at de måtte parkere.

Bil nummer 102 skulle også vike for en bil fra en tregere klasse etter Flugplatz-krønet på vei mot det lynraske partiet før Schwedenkreuz og Aremberg, og Jens Klingmann måtte plassere bilen til venstre og klatre over kerbsen for å komme seg forbi. Sammenstøtet med kerbsen ble så stor at hele kjølesystemet kollapset, og med det var begge Walkenhorst-bilene som Krognes skulle kjøre på ute.

Nest bestenotering for Dennis

Den andre nordmannen som også hadde seiersambisjoner fra Dennis Olsen. Sammen med profesjonelle Porsche-kolleger Matteo Cairoli og Julien Andlauer kjørte de seg godt opp fra en nokså beskjeden 21. plass, og stabiliserte seg etterhvert godt innenfor topp 10.

Ulike pitstrategier gjorde det uoversiktlig å kalkulere hvor nære de var en eventuell pallplass, men mot natten kunne Olsen melde at de hadde cirka 1,5 minutt opp til en mulig pallplass når kalkuleringen av samtlige pitstopp var gjort.

Pallen kom dog aldri innenfor rekkevidde, men like fullt kjørte Olsen og hans teamkompiser inn til en hederlig femteplass i ett av verdens mest prestisjefylte langdistanseløp. Dette er Olsens nest besteplassering i 24-timersløpet, hvor hans hittil personlige bestenotering kom med fjerdeplassen i 2019.

De var siste bil i mål på lederrunden, og en snau runde bak vinnerteamet Frikadelli Racing, som forøvrig Olsen har kjørt for tidligere. Frikadelli, som i år har gått over til den nye 296 GT3-bilen fra Ferrari, ble loset av en sterk kvartett signert Earl Bamber, Nick Catsburg, David Pittard og Felipe Fernanezx Laser.

Suveren Sandberg

Den tredje nordmannen, Oskar Sandberg, har vært i en klasse for seg på Nürburgring i flere år, og har også flere klasse- og kategoriseire fra 24-timersløpet på sammebane.

Og sammen med sitt trofaste team Adrenalin Motorsport ble det atter en 24-timersseier å putte på CVen for Sandberg, der de i deres standard BMW 330i slo neste team i VT2-klassen med hele 11 runder.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS