Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen.
Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen.

Forsvarte NM-gullet etter høydramatisk sisteetappe

Alt ble avgjort i en beinhard sekundstrid mellom Frank Tore Larsen og Eyvind Brynildsen, etterfulgt av en skjebnesvanger avkjøring da det gjaldt som mest.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: NM-sesongen hadde tradisjonen tro sin avslutning med Rally Hedmarken, og en mest åpne gullkampen skjedde i toppklassen mellom Frank Tore Larsen og Eyvind Brynildsen. Fire poeng før løpet, som i praksis betød at det var førstemann til mål av disse to.

Ole Christian Veiby har valgt å satse på Rallycross-VM, og måtte derfor avstå fra NM-finalen på grunn av den portugisiske VM-runden denne helgen.

Brynildsen la igjen sjansene i grøfta

De byttet på å vinne etapper gjennom dagen, og var i en egen klasse for seg mens Anders Grøndal og Lars Martin Stensbøl gjorde opp seg i mellom om den siste pallplassen. Og før den tiende og siste fartsprøven skilte det bare 3,5 sekund i favør Larsen før alt skulle avgjøres på den svært krevende Ekeberg-prøva.

Men det var ikke over målflagget av dette ble avgjort. Spesielt Brynildsen måtte levere en kanonetappe, noe han for så vidt hadde vist tidligere på dagen at var mulig. I stedet endte han godt plassert ute i grøfta, og med det var NM-gullet avgjort.

Larsen fullførte med stil og sikret med det sin andre gullmedalje på rad. Anders Grøndal sikret med det andreplassen i løpet med grei margin etter at Stensbøl hadde et stort tidstap på SS7. I NM endte det dog med bronsemedalje til en rallycrossopptatt Veiby.

Røkland-hattrick

I de øvrige klassene så var NM-gullet allerede delt ut til Martin Nygård for de eldre tohjulsdrevne bilene. Dog var det stor spenning om sølvkampen der det var poenglikt mellom Petter Sæves Waskaas og Even Moan før helgens avgjørende finalerunde.

Dessverre ble det fort sluttkjørt for Waskaas, og med det var det bare å fullføre for Moan - ettersom Waskaas ville havnet foran på poenglikhet på grunn av seier tidligere år. Men Mitsubishi-føreren holdt seg midt i veien og sikret tredjeplassen og med det sølvmedaljen i NM.

Ellers var det i utgangspunktet plankekjøring i de tohjulsdrevne klassene, så lenge favorittene kom seg til mål. Steve Røkland har dominert klassen for de nyere bilene fullstendig denne sesongen etter å ha vært en ubestridte eneren i Norge i en R2-bil de siste årene, og med klar seier sikret han seg hattrick i gullsamlingen, totalt den sjette han kan putte i premiehylla.

Christian Sagli.
Christian Sagli.

Sagli satte skapet på plass

For de eldre tohjulsdrevne bilene var det også grei skuring for Røklands sambygding Christian Sagli så lenge han tok seg til mål. Sagli har kanskje vært den største overraskelsen i NM denne sesongen, og kjempet i sekunder med Hvambsahl-trioen fra Kongsberg gjennom hele løpet.

På tampen av dagen meldte dog Morten Karlsen-Haugen seg på i seierskampen i løpet, selv om Sagli således hadde god kontroll på gullet. Men da alt skulle avgjøres på siste etappen, som også gir bonuspoeng i mesterskapet, så satte Sagli skapet på plass og viste hvorfor han var et NM-gull verdig denne sesongen - mens Karlsen-Haugen måtte bryte med tekniske problemer.

I mål var han bare drøye sekundet foran Kristian Hvambsahl Eriksen, men gullet var uansett sikret ved at han fullførte som han gjorde.

Powered by Labrador CMS