Valentino Rossi, her på Red Bull Ring i August i fjor.
Valentino Rossi, her på Red Bull Ring i August i fjor.

Fra to til fire hjul – nå blir det GT-racing på Valentino

Roadracing-legenden ligger ikke på latsiden i det han signerer kontrakt med Audis kundeteam WRT.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Den 42 år gamle MotoGP-veteranen, Valentino Rossi avsluttet i fjor høst en 26 år lang roadracingkarriere. Rossi sikret ni titler på tvers av 125cc, 250cc og MotoGP-klassene, og scoret totalt 115 Grand Prix-seiere.

Rossi har nevnt at han ønsket å satse seriøst i GT-racing mot slutten av sin MotoGP-karriere, og har allerede rukket å debutere sammen med Kessel Racing under 12-timersløpet i Abu Dhabi i 2021. Etter planen skulle Rossi stille til start også i år, men koronakarantene gjorde at italieneren så seg nødt til å trekke sin påmelding.

Beslutningen om å signere med WRT i en hel sesong i GT World Challenge Europe kom etter en testdag på Valencia i lagets Audi R8. WRT har også annonsert at Rossi vil dele bil sammen med Audi sine fabrikkførere, som og betyr at Rossi kommer til å stille til start i Pro-klassen.

Forkjærlighet for fire hjul

I et intervju med Autosport beskriver han WRT som «akkurat det jeg så etter».

– Alle vet at jeg alltid har vært en stor racingfan, og at jeg alltid har vært interessert i racing på fire hjul med en gang MotoGP-karrieren min var over. Nå har jeg endelig muligheten til å vie meg til et racingprogram på et høyt nivå med riktig profesjonell tilnærming, sier Valentino Rossi til Autosport.

Vincente Vosse, utrykker at han er godt fornøyd med stjernes valg.

– Jeg er sikker på at mange fans kommer til å være like fornøyd som oss med at Rossi starter et nytt ledd i motorsportkarrieren sin hos WRT, sier teamsjef Vincent Vosse.

Derfor signerer de Rossi

Teamsjefen legger ikke skjul på at de har sikret seg et kjempetalent i stallen, og gleder seg over at Rossi valgte WRT i sin nye satsing.

– Vi vet alle hva slags motorsykkelmester og sportsfigur Valentino Rossi er, men mest av alt så er han en ekte racer og veldig profesjonell og konkurransedyktig idrettsmann og motivert til å være så suksessfull som mulig i en ny utfordring. Dette er grunnen til at vi gjerne ville jobbe med ham, sier Vosse.

Valentino Rossi har ikke akkurat holdt det hemmelig at han ønsker å delta i 24-timersløpet på Le Mans i fremtiden, og med en påmelding i årets utgave av 24-timersløpet på Spa-Francorchamps banen i Belgia, er det heller ikke usannsynlig at det vil ta lang tid før vi får Rossi får oppfylt drømmen.

Powered by Labrador CMS