Martinius Stenshorne begynner å bli vant til å feire på toppen av FRECA-pallen.
Martinius Stenshorne begynner å bli vant til å feire på toppen av FRECA-pallen.

Full pott for Stenshorne - vant igjen på Hungaroring da rivalene feilet

Martinius Stenshorne går ut av den tredje runden i Formula Regional Europa med maksimal uttelling etter å ha vunnet to av to mulige løp på Hungaroring denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Stenshorne sikret lørdag pole position før han sikret seieren i helgens første løp på imponerende vis. Kvalifiseringene kjøres i Formula Regional Europa i to grupper ettersom det er over 30 biler til start, og Søndag var Stenshorne igjen raskest i sin gruppe. Denne gangen holdt det til nest beste startspor etter at Joshua Dufek som toppet den andre gruppen satte en raskere tid og dermed sikret pole. Fra første rad fikk både Stenshorne og Premafører Lorenzo Fluxa en god start som hjalp de begge forbi polesitter Joshua Dufek, og etter tøff kjøring i første sving var det Stenshorne som tok ledelsen. 

Formula Regional Europa har så langt denne sesongen vært synonymt med et stort antall sikkerhetsbiler, og dette løpet ble intet unntak. Hele fire ganger måtte sikkerhetsbilen ut, noe som sjeldent er en fordel for lederen. Årets sesong har dog så langt vist at å holde på ledelsen under rullende omstarter er noe Stenshorne mestrer. Søndag gjorde han det ved hele fire anledninger, og 17-åringen kunne dermed juble for sin tredje seier av seks mulige og ikke minst full pott fra sine aller første løp på Hungaroring. 

I mesterskapet er det fortsatt nordmannen som leder sammenlagt 29 poeng foran Antonelli og Haverkort. I forkant av helgen var det en tydelig firergrupper som hadde skilt seg ut i toppen der Stenshorne lå som nummer fire av de, men to seire kombinert med at Andrea Kimi Antonelli kun ble nummer syv i dagens løp og at Haverkort og Tramnitz sto igjen uten poeng etter søndagens løp, har gitt Stenshorne en armlengdes avstand til konkurrentene. 

Det gjenstår fortsatt syv løpshelger denne sesongen, og den neste går av stabelen på belgiske Spa Francorchamps om to uker. Det skjer i forkant av 24-timersløpet som kjøres fra lørdag 30. juni til søndag 1.juli, og FRECA-gjengen starter derfor med første kvalifisering allerede torsdag kveld.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS