Ny seier i boks – og nå har han også tatt over ledelsen i mesterskapet

Martinius Stenshorne viste seg lørdag nok en gang fra sin beste side og vant helgens første løp på Hungaroring.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Stenshorne hadde i helgens første løp i Formula Regional Europa et best mulig utgangspunkt etter at han sikret sesongens andre pole position i kvalifiseringen tidligere på dagen.

Bak han startet henholdsvis Santiago Ramos og mye omtalte Andrea Kimi Antonelli. Antonelli fikk en meget god start og tok ledelsen i løpet foran Stenshorne i sving to etter en tur utenfor banegrensene i den første svingene.

Løpene i Formula Regional Europa kjøres på tid med 30 minutter pluss en runde per løp, og i de første 12 minuttene holdt Mercedes-junioren fast på ledelsen foran Stenshorne. Det til tross for at Stenshorne bet seg fast i halen og blant annet fikk en god sjanse ved en rullende omstart av løpet etter en sikkerhetsbil.

Men med drøyt 18 minutter igjen av løpet fikk Antonelli problemer og kjørte en tur utenfor banen. Om det kom av en ren førerfeil eller grunnet problemer med bilen er usikkert, men italieneren kom uansett inn igjen på banen som nummer fire. Stenshorne tok følgelig ledelsen og nordmannen sikret seg raskt en armlengdes avstand ned til Sergio Ramos og Kas Haverkort som kjempet om andreplassen.

Da målflagget til slutt kom ut kunne unggutten juble for årets andre seier foran Haverkort og Ramos som tok de to siste pallplassene. Stenshorne leder nå mesterskapet sammenlagt foran Kas Haverkort.

Søndag er det nye muligheter med kvalifisering 09:00 og helgens andre løp 16:30.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS