RallyX Nordic fra Grenland i 2017, som den gang fikk aller mest fokus for Oliver Solberg sin debut i rallycrossens toppklasse i en alder av bare 15 år. Det ble også en tredjeplass i finalen for den unge norsk-svensken som lånte pappa Petters Citroën DS3.

Grenland vender tilbake til nordisk mesterskap i rallycross

Den populære serien RallyX, tidligere også kjent med prefiksen Nordic, vender tilbake til Telemark for første gang på fem år.

Publisert

RALLYCROSS: Da 2023-kalenderen ble spikret for det nordiske rallycrossmesterskapet RallyX, så ble det klart at Norge vies en plass på kalenderen sammen med Sverige, Danmark og Finland. Dog var det på daværende tidspunkt ikke klart hvilken bane og arrangør det var snakk om.

Etter det Parc Fermé har forstått har det primært vært NMK Grenland og Grenland Motorsportsenter pluss KNA Solør Motorsport og Finnskogbanen som har vært de mest aktuelle kandidatene, all den tid det er disse to som har huset det nordiske mesterskapet de siste årene.

Denne uken ble det imidlertid klart at det er Grenland som får tildelt den nordiske runden, hvor de også var vertskap fra 2016 til 2018, før Finnskogbanen tok over i 2019. Etter koronapandemien i 2020 har ikke Norge vært representert i det som har vært mest kjent som RallyX Nordic.

Datoen er satt til 25. til 27. august, som betyr at det blir tre fulle dager med bilkjøring på Flittig. Årsaken er at de samkjøres med den nest siste NM-runden i rallycross.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS