Hansen-gutta velger GRC Europe

Hansen Motorsport, anført av brødrene Kevin og Timmy, går nye veier for å holde liv i rallycrosskarrierene sine.

Publisert

Det kunngjør MJP Promotion, som står bak den nye europeiske serien GRC Europe, i en pressemelding fredag formiddag.

(Foto: Simen Næss Hagen)

Det kunngjør MJP Promotion, som står bak den nye europeiske serien GRC Europe, i en pressemelding fredag formiddag.

Både Timmy og Kevin Hansen, i tillegg til pappa Kenneth og mamma Susann, ble rammet av at Peugeot la ned sin fabrikksatsing i Rallycross etter 2018-sesongen. Nå meldes det at familieteamet fra Götene skal satse på GRC Europe i år.

GRC Europe skal kjøres i to ulike klasser; GRC Titan og GRC Supercars, der førstnevnte blir en enhetsbil mens Supercars er for de ordinære Supercars-bilene. Hvilken klasse og hvilken bil det blir, kommer ikke fram i pressemeldingen.

– Bilene blir raskere og kalenderen inneholder ikoniske baner. Dette blir et høyprofilert mesterskap med en visjon om å bringe rallycrossen tilbake til sine røtter. Og det er akkurat det sporten trenger, sier Timmy Hansen i pressemeldingen.

Sesongen starter i slutten av juni og skal kjøres på banene Dreux i Frankrike, Lydden Hill i England, Montalegre i Portugal, Fuglau i Østerrike, Nyirad i Ungarn og Estering i Tyskland. Kalenderen er lagt opp slik at ingen av rundene kolliderer med Rallycross-VM, men hvilke enkeltløp Hansen Motorsport eventuelt blir å finne i VM er foreløpig uvisst - om ikke usannsynlig.

Parc Fermé har ikke lykkes i å få en kommentar fra Hansen-gutta.

Kenneth Hansen, som også sitter i FIAs banegruppe for Rallycross-VM, tror dette er et riktig valg for både han og sine sønner for 2019-sesongen deres.

– Det føles riktig og motiverende, ettersom det er her rallycrossen hører hjemme. Rallycross er spennende, nervøst og ekstremt og aldri kjedelig, og visse verdiene finnes i GRC Europe. Vi tror Kevin og Timmy vil elske å kjøre her, sier Kenneth i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS