Dennis Hauger fra Abu Dhabi denne helgen, her sammen med faren Tom Erik Hauger.

Hauger: – Vi får litt mindre penger, men alt annet blir uendret neste år

To fjerdeplasser var tilsynelatende «perfekt nok». Dennis Hauger får beholde en solid posisjon i Red Bulls junioravdeling.

Publisert

FORMEL 2: Det gikk kaldt nedover ryggen på mange forrige uke da Red Bull seniorrådgiver Dr. Helmut Marko til Viaplay konstaterte at Dennis Hauger måtte levere en tilnærmet perfekt helg for fortsatt å beholde støtten og posisjonen i Red Bull neste sesong. Stikk i strid med signalene som han hadde gitt Autosport dagen før, der Hauger fikk en ny tillitserklæring som en av reserveførerne til Formel 1-stallen neste sesong.

FORMEL 2: Det gikk kaldt nedover ryggen på mange forrige uke da Red Bull seniorrådgiver Dr. Helmut Marko til Viaplay konstaterte at Dennis Hauger måtte levere en tilnærmet perfekt helg for fortsatt å beholde støtten og posisjonen i Red Bull neste sesong. Stikk i strid med signalene som han hadde gitt Autosport dagen før, der Hauger fikk en ny tillitserklæring som en av reserveførerne til Formel 1-stallen neste sesong.

Så hva mente egentlig Marko med uttalelsen om at Hauger måtte levere plettfritt? Og var da to fjerdeplasser å anse som en perfekt løpshelg?

Dennis Haugers far Tom Erik har akkurat landet en intens avslutningshelg på Formel 2-sesongen hvor sønnen gjorde totalt sett en av sine sterkere løpshelger denne sesongen. Og Tom Erik kan bekrefte at Marko var bevisst ved sin klare tale overfor Viaplay.

– Det var et kaldt skyll med vann mot alt snakket om Dennis og Formel 1. Helmut er lei det. Dennis kjører i Formel 2, ikke Formel 1, så han skjønner ikke hvorfor alle i Norge skal snakke om Dennis og Formel 1. For han er det et helt feil fokus, og han var litt lei, sier Tom Erik til Parc Fermé.

Han ble ikke nevneverdig bekymret over Markos uttalelser. Han har hele veien hatt tillit til og tro på tilbakemeldingene som rådgiveren har gitt signaler om hele veien. At alt lå til rette for at støtten fortsetter, og det kunne de bekrefte etter et møte de nå har hatt i Abu Dhabi denne helgen.

Og nå er det klart; Hauger fortsetter som før. Han er en Red Bull-junior med alt det innebærer, og han fortsette også med Red Bull-dekorering på bilen. Det i konstrast fra de to siste oddetallssesongene, hvor han i Formel 4 i 2019 og Formel 3 i 2021 kjørte med noe mindre støtte fra Red Bull og derfor kun hadde logoen deres på hjelm og kjøredress.

Ikke diskutert reserverollen

Men for første gang går han på to sesonger med full dekorering, som sier noe om den økonomiske støtten. Årets sesong har kostet i overkant av 20 millioner kroner. Det er grunn til å tro at MP Motorsport er noe billigere, men i bunn og grunn er ikke budsjettforskjellene altfor store.

– Vi får litt mindre penger, men alt annet ellers blir uendret, sier Tom Erik, og understreker at det kommer flere Red Bull-juniorer opp som gjør at pengesekken fordeles mer enn tidligere.

– Selv om Helmut vil minimere Formel 1-praten, så må vi bare sjekke opp; hva med denne reserverollen han har uttalt seg om? Hva slags signaler fikk dere nå?

– Vet du hva, det var noe vi ikke gadd å ta opp i dag. Vi vet ikke noe annet enn det vi har lest i Autosport. Det er jo sånn at det kun er Dennis og Liam Lawson av juniorene som har superlisenspoeng. Men ellers tar vi det der litt som det kommer. Så har vi fokus kun på å lande neste sesong, sier pappa Hauger.

Slik Parc Fermé forstår det så kommer Isack Hadjar og Jak Crawford opp fra Formel 3 og blir mest sannsynlig å finne i hver sin Hitech-bil. Det er også allerede kjent at Jehan Daruvala ryker ut av Red Bull-systemet, men han skal fortsette som Dennis Haugers teamkamerat i MP Motorsport, men med et eget budsjett.

Dennis Hauger foran bilen han skal kjøre neste sesong - her anført av årets Formel 2-mester Felipe Drugovich.

Gleder seg til MP-testen

For er det en ting Dennis nå gleder seg til, så er det å ta fatt på samarbeidet med MP Motorsport framover. Allerede denne helgen har de hatt god kontakt med hverandre, parallelt med at han nå har avsluttet et to år langt samarbeid med Prema, et samarbeid som fungerte strålende i Formel 3 men som tidvis har raknet i Formel 2.

Førsteinntrykket av MP fortsetter å være godt, og samtalene med teamet denne helgen framstår som svært positive, slik Tom Erik forstår det.

– Nå har han ett Formel 2-år i bagasjen og det blir veldig spennende med det nye teamet. Vi føler en del av de tingene de har funnet ut er noe Dennis også trenger. Så det blir spennende å se. Det er vel første gang vi har sett Dennis er blitt forbikjørt av en bil som tar pallplass og vi tenker at det er helt greit, sier Tom Erik.

Tirsdag starter de første offisielle testene, og Dennis tar over MP-bilen til mesterskapsvinner Felipe Drugovich som nå trer inn som reservefører hos Aston Martin.

– Vi har hatt mye med dem å gjøre allerede, så dialogen er der, men alt begynner ordentlig på tirsdag, og da starter vi med utgangspunktet til Drugovich, sier han.

Powered by Labrador CMS