Jack Doohan.

Jack Doohan med sjokk-kvalifisering i Formel 2

Dennis Haugers argeste rival denne sesongen har vist hva som er mulig å levere når man tar et nytt steg opp på formelbilstigen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Abu Dhabi Grand Prix er ikke bare sesongavslutningen i Formel 1, men Formel 2-sirkuset runder også av en lang sesong som supportklasse til det samme arrangementet. Og tradisjonen tro pleier flere Formel 3-førere å tjuvstarte en Formel 2-karriere ved å kjøpe seg inn på noen seter som flere team kan åpne opp for på tampen av sesongen, noe fire av årets førere har gjort.

Dennis Hauger fikk tilbudet for blant annet HWA-teamet, men takket høflig nei for å fokusere på neste ukes første test sammen med Prema hvor det er ventet at han blir bekreftet som fast Formel 2-fører neste år.

Men en som har tatt muligheten på slutten av året er hans argeste rival fra Formel 3, og attpåtil Red Bull-kollega og tidligere teamkompis Jack Doohan, som var den eneste som viste et snev av utfordring på tampen av Formel 3-sesongen når gullet skulle avgjøres. Australieren gjorde sin debut under løpshelgen i Saudi-Arabia for en uke siden, og denne fredagen gjorde han en kanon-kvalifisering.

18-åringen fra gullkysten klemte til med en knallsterk andreplass og årsbeste i kvalifiseringen for MP Motorsport. Han kjørte inn til en tid to tideler bak Prema-fører, landsmann og soleklar sammenlagtleder Oscar Piastri som like gjerne tok sin femte pole position på rad denne sesongen. Piastri blir ikke å finne i Formel 2 neste år, og Dennis Hauger kan for så vidt regnes som arvtageren til Piastri i Prema-teamet for 2022, bare den endelige avgjørelsen blir offentliggjort.

Doohan fått innpass hos MP Motorsport nå på tampen av 2021, teamet som ligger på sjetteplass av 11 team sammenlagt denne sesongen. 18-åringen har tatt over setet til nederlandske Richard Verschoor, som forøvrig vant det andre sprintløpet på Silverstone i sommer og som konkurrerte mot Hauger, Doohan og co. i Formel 3 i fjor.

Powered by Labrador CMS