Gus Greensmith under Rally Monte-Carlo, her sammen med den norske reporteren Molly Pettit som også forøvrig skal kjøre sitt aller første rallyløp i Numedal.

M-Sport-fører Gus Greensmith påmeldt til Numedalsrally

I alle fall ett WRC-team ser sitt snitt til å bruke «årets vintereventyr» som test før Rally Sweden.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det ryktes om at potensielt flere stiller opp også, men nå er det klart at Numedalsrally får prominente gjester på besøk. For på påmeldingslista nå står britiske Gus Greensmith påmeldt, foreløpig som den eneste i toppklassen.

24-åringen har etablert seg som WRC-fører hos Ford-teamet M-Sport de siste årene, og nådde et foreløpig karrierehøydepunkt sist helg ved å ta sin aller første etappeseier i VM-sirkuset under Rally Monte-Carlo. Greensmith har også i år tatt med seg svenske Jonas Andersson i høyresetet, en rutinert kartleser som kjenner Numedalsrally svært godt.

De er påmeldt i klasse 2, som også defineres som klassen for nyere firehjulsdrevne biler. Det betyr at de etter alt å dømme stiller opp i en Ford Fiesta R5 Mk2, selv om de i VM-sammenheng kjører en Ford Puma Rally1. R5- og Rally2-kategorien er toppklassen i norsk rally, men rallybiler av typen WRC- eller Rally1 kan kjøres, uten at man kan score mesterskapspoeng med disse bilene.

Etter det Parc Fermé kjenner til vurderer flere utenlandske førere å finne veien til Numedalsrally ettersom dette løpet går i forkant av Rally Sweden, og dermed kjøre løpet som en test. Ryktene og spekulasjonene er uansett såpass vage at det ikke er god nok klarhet i hvem dette eventuelt dreier seg om.

Parc Fermé har imidlertid fått bekreftet at Andreas Mikkelsen ikke kommer til start, og prioriterer en egen test i forkant av VM-runden. Hva som skjer med Mads Østberg er foreløpig ikke kjent, men det er på det rene at han ikke skal kjøre Rally Sweden i det minste.

Det er forøvrig verdt å merke seg at den anerkjente norske WRC-reporteren Molly Pettit skal debutere som rallyfører under Numedalsrally. Det blir hennes første løp som rallyfører, der hun ellers har erfaring racingfører fra tidligere. Pettit er forøvrig gift med flere ganger norgesmester Anders Grøndal.

I skrivende stund er det 33 biler som er påmeldt til NM-runden 18. februar. Den ordinære påmeldingsfristen går ut 8. februar.

Powered by Labrador CMS