Magnus Gustavsen ble beste nordmann i GT World Challenge-løpet sammen med Madpanda Motorsport i deres Mercedes AMG GT3.

Middels norsk dag i verdens største mesterskap for GT3-biler

Fire nordmenn var atter en gang på plass i den europeiske GT World Challenge-serien, men ingen av dem hadde altfor mye å rope hurra for etter sekstimersløpet på Paul Ricard.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Med nærmere 60 biler i GT3-kategorien er SRO-mesterskapet GT World Challenge Europe å regne som ett av de tøffeste langdistanseseriene i verden innenfor GT-racing, også med verdensmesterskapet tatt i betraktning.

Men foruten at toppførerne kjemper om totalplasseringene, så er det også flere underlagte cuper basert på FIAs lisensgradering, og Norge er representert i tre av kategoriene. Sist helg ble den andre runden av langdistansevarianten kjørt på franske Paul Ricard, fire nordmenn var på plass i tre kategorier.

For de profesjonelle førerne kjører Dennis Olsen sammen med Thomas Preining og Laurin Heinrich for kundeteamet Rutronik. Men etter massive punkteringer på de aller fleste Porsche-bilene valgte de å bryte løpet etter 96 runder, i likhet med flere andre merkeskolleger.

I sølvcupen er unggutten Magnus Gustavsen representert sammen med Mercedes-teamet Madpanda Motorsport, og de hadde en sensasjonell andreplass fra Monza å følge opp. Det ble en hederlig 22. plass totalt på resultatlisten, men i sølvcupen måtte de nøye seg med en femteplass.

I bronsecupen har vi to nordmenn til start. Marius Nakken og hans Dinamic Motorsport fullførte løpet imotsetning til flere av Porshce-kollegene, men det ble ingen topplassering denne gang. De endte på en åttendeplass i klassen og 28. plass totalt sammen med teamkameratene Philipp Sager og Ben Barker. Anders Buchardt og hans BMW-team Walkehorst Motorsport måtte bryte etter bare 21 runder med tekniske problemer.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS