God stemning etter målgang på Power Stage på Sigdalsrally, der Eyvind Brynildsen stjal seieren fra Ole Christian Veiby med fem tideler. Marius Aasen har enda til gode å vinne en NM-runde i år, men har selv vært helt der oppe med de raskeste i samtlige NM-løp og kan med sikkerhet sammenlikne seg med Veibys VM-tempo.

NM-rivalene uttrykker stolthet over Ole Christians innsats i Rally Sweden

WRC 2-tempoet i Rally Sweden bekreftet det man lenge har antydet her på berget. At toppen av Rally-NM holder et internasjonalt nivå, i hvert fall om vinteren.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Gjennom denne vintersesongen har vi stilt spørsmålet til NM-eliten flere ganger; er tempoet vi ser i Norge nå sammenliknbart med det vi ser i WRC 2 i rallyløpene?

RALLY: Gjennom denne vintersesongen har vi stilt spørsmålet til NM-eliten flere ganger; er tempoet vi ser i Norge nå sammenliknbart med det vi ser i WRC 2 i rallyløpene?

– Jeg vil si at vi har et internasjonalt høyt tempo nå. Et VM-tempo i WRC 2-klassen. Det vil jeg absolutt si. Og da blir marginene så små som vi opplever nå, sa Frank Tore Larsen etter seieren på Hadeland.

Samme spørsmål stilte vi Eyvind Brynildsen, som hadde vunnet sesongåpningen på Sigdal med fem fattige tideler på Ole Christian Veiby.

– Det er vanskelig å si. Men jeg tror absolutt at nivået vi holder nå er helt, helt i toppsjiktet i hvert fall på vinterføre i WRC 2, sa Brynildsen og viste til erfaringen han selv hadde fra Arctic Rally Finland i fjor.

Etter Numedalsrally var Veiby selv klar på at det å ha kjørt full vintersesong i Norge ikke bare har vært for testing og oppvarming til den svenske VM-runden.

– Det gir ekstra god trening å kjøre her i Norge når man skal kjøre i VM. Nivået har hevet seg betraktelig blant flere førere, og det er kjempekult. Det gjør at man må gi gass fra første SS, sa Veiby etter seieren på Numedal.

Stolt over nivået i Norge

Og nå kan vi kanskje gjøre opp et slags regnskap. For både Larsen, Brynildsen og Marius Aasen har alle både hengt på og titt og ofte kjørt raskere enn Ole Christian Veiby denne sesongen. På tre NM-løp har vi tre ulike vinnere, og på Numedal var Aasen også i en relativt heftig sekundstrid med Veiby før han kjørte av på den siste etappen.

Rally NM - nyere 4WD - totalt

1) Eyvind Brynildsen, Skoda, 76
2) Frank Tore Larsen, VW, 59
3) Ole Christian Veiby, VW, 58
4) Marius Aasen, Skoda, 42
5) Anders Grøndal, Ford/Skoda, 42
6) Trond Sveinsvoll, Citroën, 36
7) Lars Martin Stensbøl, Ford, 18
8) Olav Fredriksen, Ford, 13
8) Håkon Sveen Frøslid, Ford, 13
10) Roger Rustand, Ford, 8
11) Andreas Wiik, VW, 6
12) Stian Brøderud, Skoda, 4

Med fasit i hånd etter Rally Sweden, så er i alle fall NM-utfordrerne til Veiby svært glad på hans vegne etter at han kjempet om en reell seier mot landsmann og regjerende WRC 2-mester Andreas Mikkelsen, på et underlag de begge stortrives på.

Turen i brøytekanten på den nest siste etappen hindret Veiby i å ta en reell kamp mot Mikkelsen på Power Stage da det skilte under fem sekunder før to etapper gjenstod.

– Jeg må si det er veldig gøy at vi kjempet om seieren sammen med Ole Christian forrige helg, og denne helgen gjør Ole Christian det samme i WRC 2. Jeg er kjempestolt av nivået vi holder her i Norge, og unner virkelig Ole Christian andreplassen i WRC 2 i Sverige, sier Marius Aasen til Parc Fermé.

Frank Tore Larsen og Marius Aasen.

– Hadde fortjent seieren

Frank Tore Larsen stemmer i etter å ha fulgt NM-konkurrenten sin med argusøyne hele helgen. Selv om det selvfølgelig var med blandede følelser for hans del, ettersom hans faste kartleser Torstein Eriksen også er Andreas Mikkelsens faste kartleser i de internasjonale løpene.

– Ole Christian var vist et helt rått tempo og kan være veldig stolt av sin egen innsats. Det er selvfølgelig noe annet å prestere i VM enn i NM, men uansett syns jeg det er en morsom bekreftelse for oss som konkurrerer med han i NM. Så jeg gleder meg allerede til å fighte med han på Sørlandet, sier Larsen til Parc Fermé.

Akkurat samme ordlyden som de to sistnevnte har også Brynildsen når vi ber om en ny vurdering på deres eget nivå når Veiby har vært deres internasjonale målestokk, i alle fall på vinterføre, denne helgen.

– Selv om jeg er en Toksport-fyr og litt Skoda-fyr, så heiet jeg litt på Ole Christian i helga. Jeg føler at han hadde fortjent den seieren etter å ha lagt ned såpass med innsats i vinter. Så det er ekstremt moro å se at Ole faktisk er med og kjører fra Andreas. For Andreas måtte grave dypt på henge på. Jeg er litt stolt jeg, faktisk, konstaterer Brynildsen.

Powered by Labrador CMS