Dennis Hauger.

Nok en eventyrlig opphenting etter dårlig utgangspunkt og dramatisk start

Dennis Hauger har åpenbart hatt kritt på hendene i helgen, for også i hovedløpet skulle det klatres til den store gullmedaljen. Til tross for at en teamtabbe holdt ham igjen i snora en periode.

Publisert

FORMEL 2: Han gjorde ikke løpshelgen lett for seg med en elendig kvalifisering fredag, der 19. tiden ga ham denne startposisjonen både lørdag og søndag. Men med opphentingen til en niendeplass i sprintløpet i mente, så visste Dennis Hauger at det kunne være gode muligheter likevel til å ta poeng i hovedløpet søndag.

Dog skulle det starte dramatisk for ham, foruten at han startet på nest bakerste rad. For ikke bare hadde han en dårlig start og havnet helt sist, men Prema hadde gjort en generaltabbe ved å ikke feste dekkene hans innen den fastsatte tidsfristen før de gjorde seg klar til oppvarmingsrunden.

Presedensen fra juryen er like klar som den er sviende for Hauger. En gjennomkjøringsstraff, såkalt «drive through» hvor han blir tvunget til å kjøre gjennom pitlane i den reduserte fartsgrensen, gjorde at han kom ut halvminuttet bak resten av feltet. I mellomtiden hadde hele seks førere endt opp med brutt løp og derav sikkerhetsbvil, men Hauger kunne ikke sone straffen før grønnflagget var ute.

Derfor var en ny sikkerhetsbil det som kunne berge løpet for nordmannen, og jammen sa man ikke smør, for et par runder senere endte Calan Williams opp i barrieren i Variante Ascari-svingen. Ikke bare ble det en ny sikkerhetsbil, men løpet ble også rødflagget noen runder etterpå, og med det var ikke det tapte forspranget lenger et tema.

Dermed kunne Hauger starte klatringen han viste fra sprintløpet lørdag, og dette innfridde han meget godt også i hovedløpet. Han kom seg raskt opp til det som var en trygg femteplass, men han lå også i posisjon til å kjempe om en tredjeplass ettersom Ayumu Iwasa og Enzo Fittipaldi lå rett foran ham.

Men han kom aldri tett nok på til å gjøre noe trygt forbikjøringsforsøk, og dermed kunne han heller kontrollere inn en meget sterk femteplass i et løp hvor han startet fra nest bakerste lag.

Det ble en etterlengtet seier for Haugers teamkamerat Jehan Daruvala, som tok sin første seier for året. Danske Fredrik Vesti tok andreplassen i løpet.

Powered by Labrador CMS