Dennis Hauger fikk sprute champagne i Monaco for en uke siden. Denne helgen får han gjenta bedriften med en enda mer betydningsfull seier.
Dennis Hauger fikk sprute champagne i Monaco for en uke siden. Denne helgen får han gjenta bedriften med en enda mer betydningsfull seier.

Ny historisk Formel 2-seier og årets største poengfangst for Dennis Hauger

Dennis Hauger har skrevet ny bilsporthistorie. Søndagens seier i hovedløpet er hans hittil mest prestisjefylte i karrieren.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Lørdagens tabbe under sprintløpet er fullstendig glemt, for Dennis Hauger leverte et kanonløp i det mer prestisjefylte og således viktige hovedløpet søndag. Et

– Dette er ubeskrivelig, for å være ærlig. Det var tøft i går. Vi hadde farten, men jeg slet i starten før jeg gjorde en feil. Å komme tilbake i dag og vinne i hovedløpet er helt utrolig, sa en lettet og svært fornøyd Hauger i målintervjuet få minutter etter at seieren var et faktum.

Hauger falt ned til en fjerdeplass fra tredje startposisjon på første runden etter å ha blitt passert av Marcus Armstrong, men tok et tidlig pitstopp og disponerte løpene og dekkene sine godt. Han holdt seg også unna uhell og dramatikk mens det skulle skje flere hendelser blant mange av konkurrentene.

Marcus Armstrong og Juri Vips holdt også på å kollidere med hverandre, hvor førstnevnte kom tapende ut av innbremsingen i første sving. Etter tok Hauger opp jakten på Vips i ledelsen.

Og den største av alle kom helt på tampen hvor han lå rundt sekundet bak Red Bull-kollega Vips, som krasjet i den berømte åttende svingen som er det trangeste partiet på banen. Hauger tok over ledelsen, og sikkerhetsbilen måtte ut - men det var så lite tid igjen av løpet at Hauger kunne innkassere sin første seier i et hovedløp-

– Jeg så han pushet en del, og jeg prøvde å holde igjen avstanden. Det er så trangt opp der, og han gjorde en liten feil. For å være ærlig var jeg glad for at jeg kom meg ut av det. Det var et bra og ryddig løp, fortsatte Hauger.

I motsetning til ti poeng for sprintseieren i Monaco, så får Dennis altså 25 poeng for seieren i dette såkalte hovedløpet. Med det rykker han åtte plasser opp på tabellen og er nå nummer fem sammenlagt i Formel 2-mesterskapet.

Powered by Labrador CMS