Oliver Solberg tok en overlegen seier i Rally Sverige og har for alvor startet jakten på WRC 2-trofeet i år. Han og kartleser Elliot Edmondson fortsetter kampen i Mexico om en snau måned.

Oliver reiser til Mexico – her er toppførerne som tar turen over Atlanterhavet

Startlisten for årets første grusløp er nå ute.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: 16. til 19. mars er Rally Mexico tilbake på kalenderen igjen for første gang siden 2020 hvor løpet var det siste som ble avviklet før koronapausen slo inn for fullt. Siden har de ikke vært i WRC-sirkuset, fram til nå.

I toppklassen er det ti biler på plass. Som vanlig med den faste Ford-duoen Ott Tänak og Pierre-Louis Loubet, i tillegg til at den greske gentlemen-føreren Jourdan Serderidis er tilbake igjen med en tredje bil - men utenfor konstrukturmesterskapet.

Sordo og Ogier inn

Hyundai har også sin faste duo med Thierry Neuville og Esapekka Lappi, mens de sjonglerer mellom Craig Breen og Dani Sordo om den tredje bilen. Breen gjorde et imponerende løp i Sverige og kjempet lenge om seieren, men likevel er det satt at spanske Sordo tar tredjebilen i Mexico.

Toyota har et litt liknende opplegg ved at de har to faste førere, her i regjerende verdensmester Kalle Rovanperä og Elfyn Evans. Sebastien Ogier kjører utvalgte løp og deler tredjebilen med Takamoto Katsuta. Katsuta skal kjøre alle løp, men må kjøre utenfor kontruktørmesterskapet og henvise tredjebilen til Ogier i Mexico.

Tøft WRC 2-startfelt

Mexico har også før vært kjent for å være et WRC 2-løp hvor det har vært lett å plukke poeng med lav konkurransedyktig deltakelse blant de aller beste, ettersom man selv plukker seg utvalgte VM-runder å score WRC 2-poeng i. Men årets utgave får et relativt tøft startfelt i toppen, selv om bredden fortsatt ikke er like stor.

Det er fjorårets M-Sport-fører Gus Greensmith som starter først på veien av WRC 2-førerne. Han forlot M-Sport til fordel for Skoda og Toksport WRT før årets sesong. Her er han teamkamerat med Oliver Solberg, som også er tilbake i Mexico for første gang siden 2020. Solberg satser med privat budsjett, men leier seg inn i Toksport med deres nye Fabia RS Rally2-biler.

Men disse to får beintøff konkurranse av Adrien Fourmaux, Nikolay Gryazin, regjerende WRC 2-mester Emil Lindholm og fjorårets tittelkandidat Kajetan Kajetanowich, blant de antatt raskeste i den nest øverste kategorien. Men kun ni biler er påmeldt totalt i WRC 2-klassen til Mexico, altså.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS