Dennis Hauger.

Pallen glapp – men Dennis sørget likevel for en svært innbringende helg

Foruten seiershelgen i Baku har ikke Dennis Hauger prestert bedre samlet sett i år enn det han nå har gjort på Zandvoort.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Fra syvende startposisjon hadde Dennis Hauger en knallstart på det nederlandske hovedløpet i Formel 2, og allerede etter første sving var han helt oppe på en tredjeplass. Dermed innfridde han håpet om å gjenta knallstarten fra lørdagens sprintløp, på en bane hvor forbikjøringer på ordinært vis er svært vanskelig.

Dog kan det være at Hauger og Prema smått ble lurt at Jack Doohan og Virtousi. Fra en andreplass hadde Doohan en enorm opplåsing på venstre framhjul inn i første sving, og teamet varslet et tidlig pitstop for Doogan. Prema responderte på dette ved at Hauger skulle gjøre motsatt strategi av Doohan utifra om han faktisk gikk i pit eller ikke.

Dog fortsatte Doohan på sitt tilsynelatende ødelagte softdekk, men likevel med et godt tempo ute på banen. I stedet gikk Hauger inn i pit, som varslet med tanke på å gjøre motsatt manøver av Doohan, et pitstopp han sett i ettertid tapte to plasser på ved at både Richard Verschoor og Ayumu Iwasa kom seg ut foran etter sine respektive pitstop. Sett i ettertid tapte han en potensielt andreplass på dette pitstoppet, ettersom mesterskapsleder Felipe Drugovich var i en klasse for seg dette løpet.

Men nevnte Doohan ble innblandet i mer uro i rekkene da han ble påkjørt av Verschoor under restarten etter sikkerhetsbilen som Logan Sargeant sørget for. Dette ga Hauger en ekstra plass, og fra å ha falt ned til femteplass fikk han fjerdeplassen servert, med Verschoor og Iwasa foran seg.

Denne plassen holdt nordmannen ut hele løpet uten nevneverdig mer dramatikk, men det ble tidlig klart at han ikke hadde tempo eller dekk nok igjen til å gjøre et framstøt på sin japanske Red Bull-kollega.

Dermed endte det med en fjerdeplass, og 12 kjærkomne poeng i mesterskapet. Og med tredjeplassen fra lørdagens sprintløp ble det totalt 18 poeng for Hauger - og i tillegg til Monaco en løpshelg hvor han tok poeng i begge løp.

Powered by Labrador CMS