McLaren har fått opp farten denne sommeren. I lørdagens sprintløp starter Oscar Piastri fra første rad.

Piastri fortsetter å imponere - starter sprintløpet fra første rad

Max Verstappen var raskest også lørdag formiddag, men bak han var det denne gangen en ung australier som var hans nærmeste utfrodrer.

Publisert Sist oppdatert

Belgia GP - sprintkvalifisering

  1. Max Verstappen, Red Bull, 1:49,056
  2. Oscar Piastri, McLaren, +0,011
  3. Carlos Sainz, Ferrari, +0,025
  4. Charles Leclerc, Ferrari, 0,195
  5. Lando Norris, McLaren, +0.333
  6. Pierre Gasly, Alpine, +0,644
  7. Lewis Hamilton, Mercedes, +0,844
  8. Sergio Perez, Red Bull, +0,905
  9. Esteban Ocon, Alpine, +1,438
  10. George Russell, Mercedes, +6,686

Q2

11. Daniel Ricciardo, AlphaTauri

12. Alex Albon, Williams

13. Logan Sargeant, Williams

14. Lance Stroll, Aston Martin

15. Fernando Alonso, Aston Martin

Q1

16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17. Valtterri Bottas, Alfa Romeo

18. Kevin Magnussen, Haas

19. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

20. Nico Hulkenberg, Haas

FORMEL 1: Det nye sprintformatet i Formel 1 betyr at lørdagen er en ren sprintdag. Griden til sønndagens hovedløp ble bestemt fredag ettermiddag, og lørdagen dedikeres fult og helt til sprintløpet på ettermiddagen med en egen kvalifisering. Den ble først ble utsatt grunnet for mye regn over Spa-Francorchamps, og selv om regnet hadde gitt seg da førene kom i gang var det fortsatt vått ute på banen.

Mot slutten av andre del av kvalifiseringen mente Aston Martin at det hadde rukket å tørke opp såpass mye at de tok sjansen på å sende ut Lance Stroll på mediumdekk uten mønster. Det gikk ikke spesielt bra for kanadieren som endte opp i barrieren. Skjebnesvangert ble det også for teamkamerat Fernando Alonso som ikke hadde rukket å sette en tid, og som dermed måtte parkere bilen før de ti siste førerne skulle gjøre opp om de beste startposisjonene i sprintløpet. 

I siste del av kvalifiseringen ble banen bare raskere og raskere. Fører etter fører slo hverandre når de kom over mållinjen, og da Piastri passerte mållinjen toppet han listen. Dessverre for McLaren-føreren hadde ikke Max Verstappen passert mållinjen enda, og da nederlenderen gjorde det plasserte han seg foran Piastri med 11 tusendelers margin. Verstappen var også raskest i fredagens ordinære kvalifisering, men i motsetning til i hovedløpet får han muligheten til å starte fra pole i sprintløpet. 

Grunnet utsettelsen av sprintkvalifiseringen er Formel 2-løpet utsatt til 14:20, mens sprintløpet i Formel 1 ikke starter før 17:05.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS