Max Verstappen.
Max Verstappen.

Red Bull håper å snu trenden på Verstappens svakeste bane

Max Verstappen må sammen med Red Bull snu en negativ trend om han skal ta seieren i Australia denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Denne helgen går sesongens tredje løp av stabelen i Australia, og etter at Max Verstappen og Sergio Perez så langt har tatt en seier hver må Red Bull-duoen nok en gang regnes som favoritter.

Men for at det skal skje er det noen barrierer som må brytes. Melbourne har nemlig ikke vært noen drømmedestinasjon for Red Bull. På de 16 løpene som har blitt kjørt her siden teamets debutløp i 2005 har Red Bull kun vært på pallen i fem av de, og Sebastian Vettel er den eneste Red Bull-føreren som har fått æren av å stille seg helt øverst.

Riktig nok har både Max Verstappen og Sergio Perez vært på pallen en gang hver i nyere tid (henholdsvis 3. plass i 2018 og 2. plass i 2022), men en eventuell seier vil bli teamets første siden 2011.

Med andre ord har Max Verstappen aldri vunnet på denne banen før, og Melbourne utgjør faktisk sammen med Marina Bay Street Circuit i Singapore og Losail International Circuit i Qatar en av kun tre baner på årets kalender hvor Verstappen aldri har vunnet et løp. Det er også den banen på kalenderen hvor nederlenderen har tatt færrest poeng per kjørte løp med et gjennomsnitt på under seks poeng.

Likevel er den regjerende verdensmesteren storfavoritt før helgen. I Saudi-Arabia hentet han inn fjorten plasser i løpet etter å ha startet som nummer femten grunnet problemer med drivakselen i kvalifiseringen. Før det ankom han Jeddah senere enn planlagt grunnet et magevirus som satte han ut av spill. Red Bulls mektige rådgiver Helmut Marko forventer at Verstappen vil vise seg fra en enda sterkere side denne helgen.

– Nå gjør han alt han kan for å komme tilbake til maksimal ytelse. Derfor vil vi se en annen Verstappen i Australia, sa Marko til F1 Insider.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS