Kimi Räikkönen nyter noen runder på baneanlegget han vant sitt siste Formel 1-løp på, nå med tak over hodet.

Mens Jenson lærte seg å kjøre på nytt, slet Kimi med dekkene sine

Til tross for at det var en ilddåp for Jenson Button i sin debut, var det han som kom best ut av formelduoen som yppet seg på «COTA».

Publisert Sist oppdatert

NASCAR: Formel 1-mesteren fra 2009 måtte visstnok lære seg å kjøre på nytt under hans debut i mesterskapet på Circuit Of The Americas. Ikke fordi at han ikke kan kjøre, men fordi konkurransen hadde svært spisse albuer.

— Andre bremser mye senere enn meg også bruker de bilen foran til å bremse for seg. Jeg må si at jeg nøt løpet, kanskje 60 prosent av det; de andre 40 prosentene føltes litt teit, med tanke på hvor mye vi var borti hverandre, innrømmet Jenson Button til Fox.

På et tidspunkt bønnfalte Button også teamet sitt om å komme ut i friskluft for å få noen runder for seg selv, og med et tilsynelatende godt tempo etter stoppet var det noe han trivdes med, helt til en viss finlender møtte opp.

— Og på det neste stintet fikk jeg en klask av Kimi, og bilen føltes så overstyrt ut, jeg falt kun bakover, og jeg hadde fått heteslag. Jeg var helt sånn «gutta, jeg må stoppe», det var så ille, sier han til tross for at han sikret en 18.-plass i sin debut.

Räikkönen lå lenge innenfor topp ti på slutten av løpet, men kaotiske omstarter bydde på flere overtidsforsøk som gjorde at det til slutt ble en 29.-plass for finlenderen.

— På slutten hadde jeg ikke noe dekk igjen og de fortsatte å slites mer-og-mer ut etter hver omstart. Og med snurringen jeg hadde, dekkene var helt ferdig, så ja, det var litt synd, sier Kimi Räikkönen til The Podium Finish etter sitt andre Cup-løp.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS