Jonny Edgar mister Formel 3-sesongen i overskuelig framtidig etter at han ble diagnostisert med Chrons sykdom.

Red Bull-junior må kaste inn håndkledet på grunn av sykdom

Danske Oliver Rasmussen får ny sjanse i Formel 3 etter at Jonny Edgar ufrivillig settes på sidelinjen.

Publisert

FORMEL 3: Denne sesongen har den norske interessen fra Formel 3 forflyttet seg i stor grad over til Formel 2 av naturlige Dennis Hauger-årsaker, men det betyr ikke at det Formel 3 er dramatikkløst også i 2022.

I sesongåpningen i Bahrain for to uker siden var det flere nykommere på pallen, deriblant den franske Red Bull-junioren Isack Hadjar som debuterte med å gå til topps under sprintløpet lørdag. Briten Oliver Bearman kjørte i utgangspunktet først over målstreken, men den unge og lovende Prema-føreren fikk en fem-sekunders straff bare sekunder før han passerte målflagget og ble dermed deplassert til en andreplass.

Men det har vært annen dramatikk i etterkant av sesongåpningen også. For mandag ble det klart at årets fører med startnummer 1, Red Bull-junior Jonny Edgar, er ferdigkjørt inntil videre. 18-åringen har dessverre blitt diagnostisert med Krohn sykdom, en diagnose som rammer hele eller deler av mage- og tarmsystemet i veldig stor grad.

Det gjør at han ikke er i stand til å kunne kjøre, og må i stedet nå tenke på sin egen helse fram til han blir friskmeldt igjen. Det er uvisst hvor lenge han er ute, og det er ikke satt noe konkret estimat på når han bør være tilbake i bilen igjen.

Erstatteren blir danske Oliver Rasmussen (21), som debuterte i Formel 3 i fjor. Riktig nok uten de store resultatene.

Rasmussen tok ikke et eneste poeng, og har 12. plassen fra Zandvoort som sin bestenotering. Ellers har 21-åringen i år satset på LMP2 og allerede kjørt to løp i USA. Det har endt med to hederlige femteplasser både under 24-timersløpet på Daytona og 1000 Miles-løpet på Sebring.


Powered by Labrador CMS