Sébastien Loeb foran AlphaTauri AF Corse sin Ferrari 488 GT3 Evo som han skal kjøre i første løpet i årets DTM-mesterskap.

Sebastien Loeb bekreftet klar for sesongåpningen i DTM

En av verdens mest allsidige bilsportutøvere er klar for DTM-åpningen på Portimão-banen i Portugal.

Publisert Sist oppdatert

RACING: En av rallyhistoriens mest suksessfulle førere med ni VM-titler i rally og kjent som en av tidenes mest allsidige sjåfører i moderne motorsport, Sébastien Loeb, er klar for å gjøre sin DTM-debut under åpningen av mesterskapet i starten av mai.

RACING: En av rallyhistoriens mest suksessfulle førere med ni VM-titler i rally og kjent som en av tidenes mest allsidige sjåfører i moderne motorsport, Sébastien Loeb, er klar for å gjøre sin DTM-debut under åpningen av mesterskapet i starten av mai.

Franskmannen gjør et innhopp i mesterskapet og tar over for Nick Cassidy. Han får kjørt sesongåpningen da han har andre forpliktelser i Formel E-mesterskapet som har sitt sjette løp i Monaco den helgen.

Franskmannen kjørte sist en GT3-bil i 2013 og endte på en fjerdeplass i «FIA GT Series» det året. Nå venter en hard kamp i et av verdens tøffeste GT-mesterskap.

– Nå har jeg satt i gang med arbeidet. Jeg er nødt til å kjempe mot spesialister i disse typer løp og det begynner å bli lenge siden mitt forrige GT3-løp. Mitt mål er å finne min rytme så godt som mulig og forsøke å bruke erfaringen min til å gi bra tilbakemelding til teamet om bilen. Jeg vet det kommer til å bli tøft, men bilene er veldig morsomme å kjøre, veldig raske, så jeg ser virkelig frem til det, forteller rallylegenden i en pressemelding.

Loeb slutter seg til sin brasilianske lagkamerat, Felipe Fraga, som skal forsøke å forsvare AlphaTauri AF Corse sin lagtittel under årets utgave av mesterskapet.

DTM-sjef, Gerhard Berger er positiv til at Sébastien Loeb tar over for Cassidy i åpningen.

– Det å ha tidenes mest suksessfulle rallyfører under vår sesongåpning i Portimão er et virkelig høydepunkt for våre fans. Suksess han har hatt i karrieren sin snakker for seg selv, men det vil også bli en tøff kamp for Loeb mot 28 andre veldig sterke førere. Han kommer til å kjempe for poeng så jeg er siker på at en mester av hans kaliber vil møte opp svært motivert, sier Berger i en pressemelding.

Loeb møter på blant annet den norske Porsche-profilen Dennis Olsen som også vil gjøre sin debut i DTM-mesterskapet denne sesongen. Nordmannen legger ikke skjul på at det er en liten ekstra fjær i hatten å dele startgrid med en av verdens største bilsportutøvere gjennom tidene.

– Det blir kult å kjøre med en motorsportlegende som Sebastian Loeb. Han har vist at han er veldig god i mange motorsportgrener, så det blir interessant å se hva han kan få til i DTM, sier Olsen, som ikke bruker nevneverdig energi i å vurdere hans potensiale i debutløpet.

– Man får ta konkurransen som den kommer. Her og nå så har vi fokus på oss selv for å være 100 prosent klare for å være en sterk utfordrer mot uansett fører eller team, sier 25-åringen.

Powered by Labrador CMS