Denne helgen er det duket for årets første nasjonale løp i gokart-cupene IAME og Rotax Max Challenge. Sistnevnte har desidert høyest oppslutning i enkeltklasse på Klepp.
Denne helgen er det duket for årets første nasjonale løp i gokart-cupene IAME og Rotax Max Challenge. Sistnevnte har desidert høyest oppslutning i enkeltklasse på Klepp.

Rekordstort Rotax-felt for sesongåpningen

Til helgen kjøres årets første løp av Rotax Max Challenge Norge (RMC) på KNA Klepp, og der møter klassen sitt største startfelt for enkeltløp noen gang.

Publisert Sist oppdatert

GOKART: Denne helgen er det duket for sesongåpningen i samtlige gokart-klasser i de nasjonale seriene, men størst utropstegn var det over rekord-påmeldelsen i Rotax Max Senior-klassen.

Klassen har nå sett sin største deltagerliste for et enkeltløp siden RMC-cupens oppstart, anslår tidligere Rotax-importør Svein Gravdahl til Parc Fermé. Forrige rekord var på 29 påmeldte skal man tro Gravdahl, en rekord nesten slått i fjor med 28 påmeldinger mot sesongåpningen i Bergen.

Nåværende importør og promotør for klassen, Ingvard Kirkhus tror at årsaken er på grunn av eget initiativ.

— Litt av effekten er at flere i vår region har gått direkte fra Mini til Rotax uten å være innom Junior 125. Så har vi jobbet mye med å få i gang utstyr som har blitt stående rundtomkring. Det har vært høy etterspørsel etter brukt utstyr og vi har gjort det vi kan for å få nye i sporten, forteller Kirkhus til Parc Fermé.

Til tross for rekorddeltagelsen mot helgens RMC-åpning tror Kirkhus at deltagerantallet kommer til å svinge en del ved andre løp, men tror fortsatt at deltagerantallet vil være større på samtlige løp enn tidligere sesonger.

Klassen med nest høyest deltagelse er Cadetti med 27, etterfulgt av Mini (25), KZ2 (16), Junior 125 (13), Rotax Max DD2 (10) og X30 (7).

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS