Daniel Ricciardo som alltid smilende, her fra Red Bulls lansering av RB19 i New York.

Ricciardo om sin nye Red Bull-rolle: – Perfekt for meg

Daniel Ricciardo er tilsynelatende godt fornøyd med sin nye rolle, og ikke minst med å være tilbake i Red Bull-familien.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Etter fire år utenfor Red Bull-systemet er Ricciardo nå tilbake, men denne gangen i en litt annen rolle. Under fredagens lansering av Red Bulls RB19 kunne australieren fortelle om den nye rollen som venter denne sesongen.

FORMEL 1: Etter fire år utenfor Red Bull-systemet er Ricciardo nå tilbake, men denne gangen i en litt annen rolle. Under fredagens lansering av Red Bulls RB19 kunne australieren fortelle om den nye rollen som venter denne sesongen.

Ricciardo vil i sin rolle som tredjefører per definisjon ikke være reservefører. I tilegg til å delta på en rekke kommersielle aktiviteter vil australieren først og fremst legge ned timer i simulatoren, og bidra til å utvikle bilen på den måten.

– Jeg kommer til å være til stede på noen løp, og det handler egentlig bare om å bruke erfaringen min og hjelpe til å utvikle bilen, mye jobbing i simulatoren og å bare holde seg involvert i sporten, sier Ricciardo om si nye rolle.

Ser frem til et annerledes år

Christian Horner, Ford-sjef Jim Farley, Max Verstappen, Sergio Perez og Daniel RIcciardo

Ricciardo har vært gjennom både opp- og nedturer i de fire årene han har vært borte fra Red Bull, og han legger ikke skjul på at de opplevelsene gjør at det nå er godt å komme tilbake til kjent grunn.

– Det føles fantastisk. Det er som å komme hjem, og etter denne andre fasen i karrieren min føles det varmt og koselig, fortalte Ricciardo under lanseringen i New York.

– I perioden siden 2018 har jeg gått gjennom noen utfordringer. Noen ting jeg er stolt av og har lært mye fra, men også utfordrende tider og karakterbyggende ting hvor du må grave dypt og finne deg selv litt. Så å komme tilbake i Red Bull-familien og til kjent grunn tror jeg er perfekt for meg, og jeg ser frem til er annerledes år, fortsetter han.

Teamsjef Christian Horner er på sin side godt fornøyd med å ha Ricciardo tilbake igjen, og mener at ingen andre lag kan måle seg med førerkabalen Red Bull nå har.

– Å ha tre kvalitetsførere og å bringe Daniel hjem igjen etter fire år, det føles virkelig som at vi har den sterkeste førerkabalen på griden. Daniel vil spille en nøkkelrolle i kulissene, forteller Horner.

Powered by Labrador CMS