Dennis Olsen, her fra opptaket til forrige ukes podkast-episode av «Av med hjelmen». Det kom han med avslørende nyheter, og hele podkasten kan også høres enten i denne saken eller åpent på Spotify, Apple eller Google.

Dennis Olsen skal få ny DTM-sjanse neste sesong:

– Sett i ettertid kom jeg godt ut av sesongen

Hvilket team er ikke klart enda, men det er på det rene at Dennis Olsen får en ny sesong i ett av verdens desidert tøffeste racingmesterskap.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Han skrev historie på flere måter i år, Dennis Olsen. Bare ved å stille opp i det tyske racingmesterskapet DTM, anerkjent som ett av verdens mest prestisjefylte mesterskap for biler med tak over hodet, så ble han historisk ved å være den første nordmannen.

RACING: Han skrev historie på flere måter i år, Dennis Olsen. Bare ved å stille opp i det tyske racingmesterskapet DTM, anerkjent som ett av verdens mest prestisjefylte mesterskap for biler med tak over hodet, så ble han historisk ved å være den første nordmannen.

Deretter ble han den første nordmannen som tok poeng. Deretter den første nordmannen som tok en pallplass. Og ikke minst, kronen på verket; på Spa-Francorchamps ble han den første nordmannen til å vinne et DTM-løp.

Han endte på en beskjeden 10. plass sammenlagt, hvor ordet «beskjedent» brukes fordi han hadde en enorm utvikling gjennom sommeren. På tre løpshelg var han den klart mest dominerende og stabile føreren i mesterskapet, med pallplasser på Norisring og Nürburgring, i tillegg til den nevnte Spa-seieren.

Så et potensiale

Men en påkjørsel på Red Bull Ring, og ikke minst denne voldsomme krasjen på Hockenheim i sesongfinalen, spolerte sjansene hans til å ende sesongen like godt som han startet den.

– Ting har vært bra sånn sett. Jeg har kommet godt ut av sesongen i ettertid, sier Dennis Olsen til Parc Fermés podkast «Av med hjelmen», som ble publisert forrige uke.

I Porsche-stallen har han vært en av de mer anonyme førerene. Han har ingen formell status som fabrikkfører, men han lønnes av Porsche primært for å bidra til at kundeteamene deres kjemper om seire og gode resultater.

DTM er det ferskeste eksempelet, ettersom det var kundeteamet SSR Performance som driftet bilen, men bruke Olsen i tillegg til Laurens Vanthoor på oppdrag for Porsche.

– Før sesongen visste de nok ikke helt hva de skulle forvente. Spesielt fra starten av. Grunnen til det er at jeg ikke har fått vist mitt potensiale enda. Men noen har sett det og lurt litt på hvordan det har vært, sier Olsen, som trodde det skulle bli svært vanskelig å slå Vanthoor som sin nærmeste konkurrent med tanke på at de stilte opp i helt likt maskineri.

Uavklart teamvalg

Men Vanthoor hadde en begredelig sesong, til tross for sin ellers strålende racing-CV sammen med Porsche. Han endte nede på en 18. plass, 69 poeng bak sin norske teamkamerat. Og han havnet ikke en eneste gang på seierspallen, ei tok han poeng de iste syv løpene før han ble vraket til sesongfinalen på Hockenheim.

Som nevnt føler Olsen at han kom godt ut av sesongen til slutt. Neste år er det ett mål. Det er å vinne DTM totalt. For med et ørlite forbehold, ettersom ingen papirer formelt er undertegnet enda, så bekrefter han at det blit DTM.

– Vi får se. Neida, jeg skal kjøre DTM neste år. Det er mer eller mindre bekreftet. Det blir DTM, og det er på en måte planlagt. Men akkurat hvilket team er ikke planlagt enda. Det kommer seks biler per fabrikant, og teamene har preferanser på hvilke førere de vil ha. Men til syvende og sist er det Porsche som skal dele ut førerne til de forskjellige posisjonene, sier 26-åringen.

Powered by Labrador CMS