Martinius Stenshorne rakk å feire en ny pallplass på Red Bull Ring forrige helg, men så forsvant den på juryrommet noen timer senere. Denne gangen fikk han ikke mulighet til å feire, men han endte opp med en pallplass på Monza.

SISTE: Stenshorne flyttes frem til pallplass på bekostning av Antonelli

Lørdag kveld gikk flere straffer i Martinius Stenshornes favør.

Publisert

RACING: Stenshorne hadde allerede blitt nummer fem i løpet på imponerende vis etter å ha startet fra 19. startposisjon. Etter at løpet var over har en rekke førere fått straff, og noen av de påvirker Stenshornes resultat på positivt vis. Marcus Amand fikk først en 10 sekunders straff for å ha presset Michael Belov av banen, noe som hjalp Stenshorne frem til fjerdeplass.

Så fikk også løpsvinner, mestersskapsleder og dermed Stenshornes fremste konkurrent om FRECA-tittelen Andrea Kimi Antonelli straff. Han hadde aktivert push to pass allerede på den første runden, noe som ikke er lov og følgelig belønnes med en ti sekunders straff. Italieneren mister dermed seieren og havner utenfor topp ti.

Dermed er det, forutsatt at det ikke kommer flere straffer, Alessandro Giusti som vinner løpet foran Victor Bernier, mens Martinius Stenshorne ender som nummer tre. 

I mesterskapet er Stenshorne kun 18 poeng bak Antonelli, og dette utfallet kan med andre ord vise seg å bli helt avgjørende for Stenshorne tittelsjanser. Det første av sesongens fem siste løp rulles i gang søndag 14:10 norsk tid med foregående kvalifisering 08:30. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS