Slik forklarer Gasly sin Alonso-etterlikning på teamradioen

Mange lurte nok på hvorfor Pierre Gasly hermet etter Fernando Alonsos gledesutbrudd fra Australia. Franskmannen har en tydelig forklaring.

Publisert

Først; Fernando Alonso kjørte inn til en ganske så god femteplass i sin McLaren-Renault under Australias Grand Prix, med påfølgende utbrudd over teamradioen:

Pierre Gasly og Toro Rosso feiret fjerdeplassen fra Bahrain som om det var en seier. (Foto: Red Bull Content Pool)

Først; Fernando Alonso kjørte inn til en ganske så god femteplass i sin McLaren-Renault under Australias Grand Prix, med påfølgende utbrudd over teamradioen:

– Now we can fight!

Eller nå kan vi kjempe, som det heter på godt norsk.

Mange la kanskje derfor merke til Pierre Gaslys umiddelbare reaksjon etter den enda mer sensasjonelle fjerdeplassen i en Toro Rosso-Honda i Bahrain sist helg med eksakt samme frase.

For det var ikke tilfeldig.

– Det var bare en liten spøk, enkelt og greit. Det var for å gi ekstra kudos til Honda. De har hatt tre tøffe år med McLaren, og det å komme i mål til en fjerdeplass i vårt andre løp sammen var helt fantastisk. De trenger å få all ros etter all jobben de legger ned, sier Pierre Gasly i forkant av helgens Kinas Grand Prix.

Den unge franskmannen fikk dog flere reaksjoner fra en del spanske supportere som følte han latteliggjorde Alonso, kommer det fram. Men Gasly er tydelig på at han ikke ønsket å gjøre narr av spanjolen på den måten.

– Jeg har stor respekt for Fernando. Han er en av tidenes beste førere i Formel 1 og ett av mine forbilder. Det var ikke noe personlig mot ham, det var kun en kommentar til Honda fordi de fortjener krediten, sier Toro Rosso-føreren.

 

 
Powered by Labrador CMS