Tommy Rustad, helt til høyre, i den beryktede jerngrep-øvelsen. En øvelse han slettes ikke kom alt ut av.

Slik gikk det med Tommy etter de to første episodene av Mesternes mester

Premierenervene er lagt til side, og Tommy Rustad har nå gjennomført de seks første konkurransene av den prestisjefylte realitykonkurransen for tidligere toppidrettsutøvere.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Spoilert alert hvis du ikke har sett de to første episodene av Mesternes mester!

OBS! Spoilert alert hvis du ikke har sett de to første episodene av Mesternes mester!

BILSPORT: Det vakte oppsikt i miljøet da det i fjor sommer ble kunngjort at Tommy Rustad blir tidenes første bilsportutøver i det populære TV-programmet Mesternes mester på NRK. Bilsportlegenden fra Hakadal med over 560 løpsstarter og rett i underkant av 20 mesterskapstitler gjennom hele sin aktive bilsportkarriere får bryne seg mot åtte andre meritterte og høyt respekterte idrettsutøvere fra syv andre grener.

Som vanlig åpner ballet med allsidighet som tema, hvor de testes i både fysiske og mentale øvelser. Rustad er desidert eldst av deltakerne og kommer fra den idrettsgrenen som ikke nødvendigvis har lagt det mest ekstreme fysiske grunnlaget, så for Rustad er det spesielt viktig å prestere i de grenene hvor både viljestyrken og den mentale styrken betaler seg bedre enn de rene fysiske forutsetningene.

Episode 1 - Allsidighet 1

I første episode, som ble vist 1. januar, så åpnet ballet med den beryktede 90-graderen, hvor de skal sitte inntil en stolpe med 90 graders vinkel i kne og hofte uten å ha noe under rumpa. Dette ble en tøff øvelse for 53-åringen, som ble først ut til å ryke i den første konkurransen etter tre minutter og 54 sekunder, og med det bare ett poeng og nederst på tabellen etter første øvelse.

Det var forøvrig Øystein «Pølsa» Pettersen som vant øvelsen på overlegent vis, og knuste Johan Olav Koss sin rekord fra i fjor på over 40 minutter. Den tidligere langrennsløperen så ut til å kunne sitte inn i evigheten, og da konkurrentene telte ned til timen var passert, så ga Pettersen seg, hele 20 minutter lengre enn forrige rekord.

I den neste øvelsen skulle de padle etter trebrikker som skulle setes sammen i tre ulike firkanter som et puslespill. Innimellom puslingen var det padling for å hente brikkene, og eventuelt flere padleturer for å memorere fasiten på brikkenes plassering. Her ble det en tredjeplass blant guttene for Rustad, slått av Bjørn Einar Romøren og Pettersen, mens roeren Nils Jakob Hoff havnet sist.

Tommy Rustad fikk teste de små grå under den andre øvelsen av programmet.

I episode 1 sin siste øvelse skulle de testet i reaksjon og koordinasjon, ved at de skulle stå mellom to linjer og reagere på fire ulike farger som representerte fram, tilbake, ned på magen eller å bli stående. En potensielt sterk øvelse for Rustad som kunne bruke erfaringen fra startplata i rallycrossen til å levere godt.

Men Rustad mislyktes på første forsøk og ble igjen førstemann til å ryke, og etter første episode hadde han plassert seg på en solid sisteplass. Som vanlig i Mesternes mester var det ingen utslagsningskonkurranse, såkalt nattest, etter den første episoden, så Rustad var uansett sikret deltakelse til del 2 av allsidighet.

Stille-frem-ned-tilbake-øvelsen, en reaksjons-, hukommelses- og koordinasjonstest som Tommy kom kanskje dårligst ut fra utifra egne forutsetninger.

Episode 2 - Allsidighet 2

Denne episoden ble sendt fredag kveld, og hadde enda flere fysiske øvelser på blokka. Først skulle de gjøre en ny klassisker av en øvelse, nemlig å henge i en stang over vannet. En fysisk krevende øvelse som Rustad kom svært godt av utifra sine fysiske forutsetninger. Det ble en hederlig sjetteplass i denne konkurransen, men de to som lå tettest på Tommy sammenlagt kom øverst i denne øvelsen, så forblir han fortsatt nederst etter denne øvelsen.

Den nest siste øvelsen for temaet var det nok en fysisk utfordring hvor de skulle løpe terrengløp i vannet, med fem kilo ekstra vekt i en sekk per runde á totalt tre runder. Også her leverte Rustad sterk innsats med tanke på hans fysiske forutsetninger, og i duell med Romøren tok han skalpen på den tidligere skiløperen på den siste halvannen runden.

Til å være en av de med svakest fysiske forutsetninger blant utøverne, så imponerte Tommy Rustad stort med sin viljestyrke i de tre relativt fysiske øvelsene i episode 2.

I den siste øvelsen skulle det trekkes slede på sand, med ekstra vekt tilsvarende egen kroppsvekt. Sleden stod et stykke unna, og man kunne bruke deler av tiden på å løpe fram å lette sleden, på bekostning av trekketid. Igjen ingen favorittøvelse for Rustad, som likevel ga jernet, og spesielt kom seg mot slutten.

Slik så Tommy ut etter den beintøffe sledeøvelsen i sanda hvor han nærmet seg andreplassen til Nils Jakob Hoff betraktelig etter å ha ligget langt bak i starten.

Igjen lå han bak sammen med Romøren innledningsvis, mens roer Hoff tok et enormt jafs i trekkefasen. Hoff gikk imidlertid på en smell under skyvingen av sleden, mens Rustad fikk opp farten og stakk ifra Romøren. Helt på tampen skulle det vise seg at Rustad ikke var så langt unna likevel å utfordre Hoff om andreplassen (Øystein Pettersen vant igjen, journ.anm.), men det holdt akkurat ikke, og det ble nok en tredjeplass blant guttene.

Selv om Rustad gjorde en solid gjennomføring og innsats i det andre programmet for sesongen, så endte han likevel sist av alle, jentene inkludert. Normalt betyr det at man skal ut i den såkalte nattesten, hvor siste person må ut i en utslagningskonkurranse, hvor man selv velger ut den konkurrenten man ønsker - utenom vinneren som får immunitet. Men, fordi tidligere fotballspiller Lars Bohinen måtte trekke seg kort tid før opptak, så har det vært én deltaker mindre enn hva som var satt opp på planen.

Det betyr at det ikke ble noen som skulle ut fra konkurransen i denne omgang, og det betyr at Rustad er videre til tredje program av Mesternes mester for det er lagånd som er temaet for de tre neste øvelsene.

Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren og Tommy Rustad i samtaler. De har allerede vært i flere tette og spennende dueller sammen etter de to første episodene.
Powered by Labrador CMS