Trond Sveinsvoll.
Trond Sveinsvoll.

Sveinsvoll beste nordmann i South Swedish Rally

Flere norske ekvipasjer tok turen over grensa for blant annet å varme til den neste NM-runden om to uker.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Den svenske runden ved Älmhult helt syd i Småland er ett av de største og mest populære nasjonale rallyløpene i Skandinavia, og det er ikke uvanlig at flere nordmenn tar turen for å konkurrere mot den svenske rallyeliten.

Totalt fire helnorske ekvipasjer var på plass, i tillegg til at Morten Erik Abrahamsen leste for William Binbach som ble nummer fem totalt. Beste nordmenn ble veteranen Trond Sveinsvoll og kartleser Jørgen Nordhagen i deres Citroën C3 R5, som endte på en 12. plass totalt etter to dager med full fart.

Foruten en punktering helt tidlig i løpet, og senere en tidsstraff på ti sekunder, så leverte han stabile tider rundt de ti beste i et startfelt med hele 18 R5- og Rally2-biler alene. Det var forøvrig Tom Kristensson som totaltvant relativt overlegent foran Lari Liiten og Thomas Thunström.

Ellers var Petter Fausko også på plass, men ikke i sin historiske Opel Kadett. For anledning hadde han tatt fram sin Skoda Fabia S2000. Fausko kom seg trygt i mål og ble nummer åtte i klassen for firehjulstrekkerne utenom de nyere FIA-homologerte R5- og Rally2-bilene.

Ellers ble det brutt for både Lars Martin Stensbøl og Dagfinn Rosseland. For Stensbøl begynte dramatikken allerede før løpet hadde startet. Kongsvinger-gutten kjørte av kraftig på shakedown og fikk såpass store skader på bilen at de ikke rakk å komme til start. Dagfinn Rosseland fullførte samtlige etapper i sin innleide Ford Fiesta Rally 2 - forøvrig samme bil som Gus Greensmith kjørte i Numedalsrally - men ifølge resultatlistene tok han aldri bilen over den siste obligatoriske målposten, og dermed ble han formelt oppført på bruttlista.

Powered by Labrador CMS