Sigurd Erik Egeland dominerte klasse 2 fullstendig og sikret årets første NM-seier.

Brast i tårer etter etterlenget seier – slik gikk det i årets andre NM-runde i rallycross

På to løp fordelt på fire NM-klasser har vi hittil i år åtte ulike løpsvinnere. For noen betydde en løpsseier ekstra mye.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Det vil altså si at ingen gjentok bedriften fra Momarken da NM-sesongen i rallycross fortsatte på Gardermoen denne helgen. Som vanlig ble det bydd opp til fartsfylt kjøring, stor spenning og mye underholdning på den raske, men forholdsvis korte banen rett ved Norges hovedflyplass.

RALLYCROSS: Det vil altså si at ingen gjentok bedriften fra Momarken da NM-sesongen i rallycross fortsatte på Gardermoen denne helgen. Som vanlig ble det bydd opp til fartsfylt kjøring, stor spenning og mye underholdning på den raske, men forholdsvis korte banen rett ved Norges hovedflyplass.

I Supernasjonal klasse 1 klarte ikke forrige løpsvinner Andrine Rafoss å forsvare seieren fra sesongstarten, der hun ble henvist til B-finalen hvor hun ble nummer tre. Dog kan vi si at hennes kjæreste Carl Erik Berg imponerte denne helgen ved å ta seg til A-finale og bli nummer to.

Seieren gikk til Mats W. Marthinsen, som dermed styrket ledelsen i NM-sammendraget. Det var dog Espen Isaksætre som var overlegen med fire strake omgangsseire, men etter hard knuffing med veteranen Guttorm Lindefjell ble han stående i finalen og sendte sist der. Ellers verdt å nevne at Anders Hansen imponerte i sin nye Audi, der han endelig fikk maskineriet til å fungere og ble til slutt nummer tre.

– Det kunne ikke blitt en bedre avslutning på denne helga. Dette var sykt deilig, sa Mats W. Marthinsen etter målgang.

Mats W. Marthinsen har virkelig tatt opp arven etter pappa Trond som selv kjempet i toppen i Supernasjonal klasse 1 i en årreke. Unggutten fra Helgeroa tok finaleseieren og styrket ledelsen sin i NM-sammendraget.

Emosjonell seier

I klasse 2 ble det sørlandsk jubel hvor Sigurd Erik Egeland virkelig imponerte. Han dominerte helgen fra start til slutt, vant alle omganger og finalen - og tok dermed full pott. Thomas Hårberg fulgte opp seieren fra Momarken med en fin-fin andreplass, både etter omgangene og i A-finalen, mens Stian Søsæther holdt på tempoet sitt inn til finalen ved å bli nummer tre.

Og det var mye som tydet på at dette smakte ekstra. Foruten en god sesongåpning på samme bane i fjor, så gikk det sakte men sikkert nedover for kvindølen gjennom hele fjorårssesongen. Og etter en helt OK start på Momarken, så satt den virkelig denne helgen for Mazda-føreren.

– Det har vært en skikkelig bra helg. Jeg må bare takke alle som hjelper meg. Etter drittåret jeg hadde i fjor, så er dette veldig stort for meg, faktisk, sa en gråtkvalt Egeland etter at resultatet var et faktum.

Som teamkamerater ble det en svært vellykket helg med pallplass for både Sigurd Erik Egeland og Stian Søsæther på henholdsvis første- og tredjeplass i Supernasjonal klasse 2. Her flankert av deres respektive sønner, Bjørn Erik (venstre) og Fredrik-Sebastian.

Avanserte fra C-finale

Men det var flere imponerende bedrifter i de andre klassene også. Klasse 3-fører Joakim Vestli kjørte ikke på Momarken, men hoppet inn på Gardermoen med tre av fire omgangsseire, deriblant den viktige fjerdeomgangen som gir ekstrapoeng. I finalen holdt han også unnafor Petter Leirhol som tok andreplassen.

Dog er det verdt å merke seg Gustav Holter-Hovind som endte på en tredjeplass, som kanskje stod for den mest imponerende prestasjonen totalt sett. Fordi han ikke fikk kjørt tredjeomgang så tapte han muligheten til å sikre seg verdifulle poeng til finalene, og ble plassert i en C-finale.

Der ble det en andreplass, som ga avansement til B-finale, og jammen klarte han ikke slite seg opp til en A-finale også. Der klinte han også til ved å sikre seg den siste pallplassen i klasse 3.

Gustav Holter-Hovind (hvit Volkswagen) stod kanskje for kanskje den mest imponerende prestasjonen i Supernasjonal klasse 3 ved å kjøre seg opp fra C-finale til en pallplass i A-finalen. Her i duell med Jim Roar Johansen i Opel og Kenneth Hansen i Volvo.

Spenning til siste slutt

I gromklassen klasse 4 var det som vanlig Jonas Dalseth Jacobsen og Emil Sivesind det skulle stå mellom, spesielt fordi Fredrik Ågedal ikke kom til start etter motorhavariet i Höljes. Og det så lenge ut til at Jacobsen skulle følge opp seieren sin fra Momarken, men den lynkvikke totningen ga seg ikke på siste runden da Volkswagen-føreren skulle ut av alternativsporet.

Etter beinhard knuffing over bakketoppen og inn i siste svingkombinasjon av banen fikk Sivesind tråklet seg igjennom og sikret finaleseieren foran Dalseth Jacobsen. På tredjeplassen fikk vi også et hyggelig gjensyn med veteranen Knut Ove Børseth som hadde et middels comeback i toppklassen på Momarken, men trønderen fikk fart på sakene sine denne helgen og var altså tilbake på seierspallen i NM igjen.

Foruten de fire faste NM-klassene i rallycross, så er det også flere andre klasser innenfor samme arrangement. I den populære juniorklassen med norgescup-status er det Torjus Svenneby som virkelig har satt standarden i sin Honda, og kvitterte med en ny finaleseier, foran Johannes Rafoss og Henrik gjervan.

For de historiske rallycrossbilene ble det svensk seier til Mattias Härnered foran Marius Sannerhaugen og Bjørn Egil Dalen. I Shortcar-klassen var et for lav deltakelse i to ulike klassene slik at de slo sammen Extreme og Bandit. Det endte med en relativt enkel seier til Extreme-fører Stian Frydenlund, foran Bandit-fører Marcus Myrseth og Extreme-fører Hallvard Sandtorv.

Powered by Labrador CMS